lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

Tanja Balabanič Njena.si

Kmalu bo eno leto odkar ni samska

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Javna obravnava o Šmihelski obvoznici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2019 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI: Minister za okolje in prostor Simon Zajc si je danes ogledal vrtino na območju Hrastovelj, v kateri so po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, našli kerozin.


V borovem gozdu ob najbolj znani plaži na hrvaškem otoku Pag je okrog 1. ure ponoči izbruhnil požar. Zaradi velikega požara so morali evakuirati približno 10.000 ljudi, ki so se zabavali v številnih klubih na plaži Zrće.


Bencin in dizel sta od polnoči spet dražja. Cena litra 95-oktanskega bencina se je zunaj omrežja avtocest in hitrih cest zvišala za 3,4 centa na liter dizla pa je dražji za 0,9 centa.


KRKA DOMA: V Novem mestu, kjer poteka javna razgrnitev dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta za gradnjo obvoznice v primestnem Šmihelu, so včeraj pripravili javno obravnavo na to temo. Približno 20 udeležencev je v glavnem spraševalo glede poteka, gradbenih rešitev, nadomestnih gradenj, protihrupne zaščite, navezav in podobno.


Na kmetijski šoli Grm Novo mesto so s prikazom, kaj so se njeni slušatelji naučili, končali 6. Mednarodno šolo mladih rejcev. Poletne šole se je udeležilo 53 mladih rejcev in vse države.


Občina Krško je že v preteklem letu pričela z dozidavo in rekonstrukcijo OŠ Koprivnica, in sicer z deli v kotlovnici in delno v telovadnici, predvsem na področju ogrevanja, zamenjali so tudi cisterno za kurilno olje. V tem in naslednjem letu pa bo potekala prizidava dveh učilnic in knjižnice, rekonstrukcija kuhinje, nabava opreme za učilnici in kuhinjo ter zunanja ureditev.

Osrednja informativna oddaja, 16.7.2019

Osrednja informativna oddaja