reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Jeseni drugi del prenove mestnega središča

Piše: M.K.

Čas objave:
07.07.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V ponedeljek so v Sloveniji ob 1325 testiranjih potrdili 23 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 12 bolnikov, kar je en več kot dan prej. V ponedeljek so kar pet novih okužb z novim koronavirusom potrdili v Cerknici, štiri pa v Mariboru. Po dve okužbi so odkrili v Slovenski Bistrici, Postojni in Ilirski Bistrici, po eno pa v občinah Dravograd, Mengeš, Medvode, Ribnica, Trbovlje, Podvelka, Šempeter - Vrtojba in Renče - Vogrsko. Dozdaj so skupno potrdili 1739 okužb, umrlo pa je 111 bolnikov s covidom-19.

Slovenijo je ponoči prešla hladna fronta, ki je prinesla obilne padavine in močan veter. Neurja so bila posebej izrazita v vzhodnem in osrednjem delu države, kjer so imeli gasilci veliko dela z odstranjevanjem podrtih dreves in črpanjem meteorne vode. Včeraj, nekaj po 22. uri je zaradi udara strele v hišo v občini Slovenj Gradec odkrilo del strehe, iz ostrešja pa se je začelo kaditi, vendar do požara ni prišlo. Zaradi močnega deževja pa se je na Pohorski cesti v Mislinji blizu stanovanjskega objekta sprožil zemeljski plaz. Gasilci so zemljino velikosti 200 kvadratnih metrov prekrili s folijo. Sicer pa so pri odstranjevanju posledic neurij po državi posredovali gasilci iz skupaj 17 prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih gasilskih enot.

Slovenija bo častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2023 namesto leta 2022. Do zamika je prišlo, ker je Kanada, letošnja častna gostja sejma, zaradi posledic pandemije covida-19 sejem in vse vpletene države s podpisanimi pogodbami zaprosila za premik svojega gostovanja v prihodnje leto.

KRKA DOMA: V Mestni občini Novo mesto se bodo v primeru uspešnega zaključka izvajalskega razpisa, ki poteče konec meseca, predvidoma v začetku jeseni lotili nadaljevanja prenove novomeškega mestnega središča. Prenoviti nameravajo javne površine in gospodarsko javno infrastrukturo na delu Rozmanove in v Linhartovi ter Kastelčevi ulici in na Prešernovem trgu. 

Na mostu čez Kolpo, na mejnem prehodu za obmejni promet Sodevci/Blaževci, sta se prejšnji teden srečala župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in župan Vrbovskega na Hrvaškem Dražen Mufić. Črnomelj in Vrbovsko pozdravila vnovično odprtje mostu pri mejnem prehodu Sodevci/Blaževci, ki je bil zaradi epidemije v zadnjem obdobju nekaj časa zaprt.  Zbiranje ponudb za obnovo mostu je v zaključni fazi, dela pa naj bi se začela v začetku avgusta.

Kolesarski klub Adria Mobil je močnejši za Kristjana Hočevarja, ki se je v vrste novomeškega kluba vrnil po dveh letih in pol, ko je bil na Primorskem pri Meblo Jogiju. Hočevar bo pomembna okrepitev pred nadaljevanjem sezone. Okrepitve je vesel športni direktor Branko Filip, ki pravi, da je Kristjan odličen fant in je bil že v mlajših kategorijah del novomeške ekipe. Pričakoval je, da se jim bo pridružil že na začetku sezone, a so se nato dogovorili drugače. Zagotovo pa bo njihovi ekipi pomenil veliko.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje prijetno, poletno vreme.

Več v oddaji Krka ob enih. 

Krka ob enih, 07.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri