Piknik pod klobuki 2020 Svet24.si

Natalija Verboten: "Tako je v življenju, vse ima ...

Matej Grahek 3 Svet24.si

Akademski glasbenik, ki je prejadral Atlantik

kozelnik zver fb Reporter.si

Kako je Zverov asistent za Uroša Urbanijo ...

gaza, obstreljevanje, izrael, stolpnica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Izraelska vojska z zemljo zravnala ...

c9d2270afd48310b7261-matteo-salvini Necenzurirano

Janševo skrito bratenje z italijansko desnico

Obraz iz Belmeza 2 burialsandbeyond com Odkrito.si

Skrivnostni obrazi iz Belmeza

Klemen Bunderla Odkrito.si

Uganete, kdo je ta deček?

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Jutri se začenja kolesarski projekt Dobrodelno okoli Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 1354 PCR testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 191. Delež pozitivnih testov je bil 14,1-odstoten. V bolnišnicah se zdravi 643 bolnikov s covidom-19, 158 jih potrebuje intenzivno nego. Pet bolnikov je včeraj umrlo.

Nastanitveni obrati po vsej državi lahko danes znova sprejmejo goste, a lahko ne glede na velikost odprejo največ 30 sob. Za koriščenje nastanitve mora potrošnik predložiti negativen test na okužbo z novim koronavirusom ali pa dokazilo o prebolelosti oziroma cepljenju. S tem je znova mogoče koristiti tudi turistične bone.

KRKA DOMA:
Jutri se začenja kolesarski projekt Dobrodelno okoli Slovenije, ki bo trajal do 1. maja in ga organizirata kolesarja Dami Zupi iz Krškega in Alojz Poglavc iz Trebnjega v sodelovanju s Slovensko karitas in društvom Celiac Slovenija. V projektu bodo prekolesarili 1225 kilometrov in ob tem zbirali denar za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Kolesarjem se lahko na poti priključite kjerkoli in kadarkoli in z njima odpeljete del etape, etapo ali celotno traso, kolesarite lahko tudi preko Zooma. Denar bodo zbirali tudi z SMS sporočili ZAkolo5 na 1919.

Pred kratkim smo poročali, da je šentrupertski župan Andrej Martin Kostelec na zadnji seji občinskega sveta podal odstopno izjavo, zdaj pa naj bi svoj odstop preklical – tako je zapisal v dopisu, ki ga je poslal članom občinskega sveta in nadzornemu odboru, s svojo odločitvijo pa je seznanil tudi sodelavce v občinski upravi. Na uradno izjavo o tej njegovi odločitvi sicer še čakamo.

V Gadovi peči bo jutri prva mednarodna lovska salamiada. Ker tovrstnega organiziranega dogodka v Sloveniji do sedaj še ni bilo, se je ideja o njem utrnila med prijatelji, lovskimi tovariši. Odziv je zelo dober, vzorce sicer danes še zbirajo, prispelo pa je že okoli 50 salam. Meso je iz več vrst divjačine, iz gamsa, jelena, divjega prašiča, muflona, jazbeca in srnjaka. Predvidoma konec maja bodo pripravili tudi razstavo z degustacijo suhomesnatih izdelkov iz divjačinskega mesa.

Osrednja informativna oddaja, 26.4.2021

Krka ob enih