reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Jutri zjutraj začetek del v krožišču Tabletka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji opravili 37.299 hitrih in PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 1619 okužb. V bolnišnicah se zdravi 1032 bolnikov, od tega 168 na oddelkih intenzivne terapije. Umrlo je 19 covidnih bolnikov.

Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide je v predlogu osmega protikoronskega zakona ohranil določbo o subvencioniranju dviga minimalne plače vsem delodajalcem, kot je predlagala vlada. V Levici bi to določbo črtali, v SD, SAB in LMŠ pa so menili, naj se pomaga le tistim delodajalcem, ki dviga res ne zmorejo.

KRKA DOMA:
Jutri zjutraj, po jutranji prometni konici, se bodo začela dela v krožišču Tabletka na Andrijaničevi cesti. Ob začetku del bo vzpostavljena delna zapora, ki bo do nadaljnjega onemogočala izvoz iz krožišča v smeri proti Ločni. V prvi fazi bo v krožišče možno vstopiti iz vseh treh smeri, izstopiti pa v smeri avtocestnega priključka Novo mesto – vzhod in v smeri Bršljina. Zaprt bo izvoz iz krožišča proti Ločni oziroma proti tovarni zdravil Krka. Promet iz smeri avtocestnega priključka Novo mesto - vzhod proti Metliki se bo zaradi zapore izvoza krožišča proti Ločni preusmeril na Šmarješko cesto.

V Občini Krško so zagotovili denar za nadaljevanje projekta dolgotrajne oskrbe. Centru za socialno delo Posavje bodo v ta namen letno zagotavljali nekaj več kot 110.000 evrov ter tako rešili marsikatero stisko. Občina bo zagotavljala polovico potrebnega denarja za ekonomsko ceno storitev, koncept integrirane oskrbe na domu pa vključuje pomoč ljudem, ki so zaradi posledic bolezni, starostne oslabelosti, poškodb, invalidnosti, pomanjkanja ali izgube intelektualnih sposobnosti pri opravljanju osnovnih in podpornih dnevnih opravil daljše ali trajno odvisni od pomoči drugih.

V noči na soboto so osumljenci oropali 72-letnega župnika iz župnije Rovte-Logatec. K župniku so prišli sredi noči, ga odvlekli v pisarno, kjer so odklenili železno blagajno. Ko so vzeli denar, so ga odvlekli še v spalnico, mu zvezali roke na hrbtu z usnjenim pasom, noge pa s kravato, ki so jo našli v omari, nato pa odšli. Župnik se je po odhodu vlomilcev nekako uspel rešiti usnjenega pasu in kravate ter poklical policijo. Policisti so ugotovili, da je bil pred časom v bližini romskega naselja Brezje že ustavljen tak avto, v katerem so bili poleg voznika tudi nekateri stari znanci policije. Iskano vozilo, v katerem je bilo pet ljudi, so nato ustavili v bližini Trebnjega. V njem so našli več rokavic, izvijačev, svetilk ter 19.330 evrov. Tožilstvo je za vse zahtevalo pripor.

Osrednja informativna oddaja, 2.2.2021

Krka ob enih