Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kako bodo v Revozu reševali prevoz na delo?

Piše: M.K.

Čas objave:
29.04.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Včeraj so testirali 1317 ljudi in potrdili deset novih okužb s koronavirusom, zabeležili pa so tudi tri smrti zaradi covida-19. V ponedeljek je bilo v naših bolnišnicah zaradi okužbe hospitaliziranih 78 ljudi, včeraj pa pet manj. Na intenzivni negi jih je 25, eden več kot v ponedeljek.

Vlada danes sprošča delovanje knjižnic, galerij in muzejev, pa tudi storitve nepremičninskega posredovanja in dimnikarske storitve. Kot je zapisano v sporočilu po včerajšnji dopisni seji vlade, pa bo s ponedeljkom med drugim spet dovoljena tudi strežba gostinskih lokalov na prostem.

S ponedeljkom pa vlada pri nas sprošča tudi delovanje uradov in upravnih enot, spet bodo delali fotografi in fotokopirnice, urarji ter zlatarji. Poleg tega pa bodo lahko trgovine, ki v pretežni meri prodajajo živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, z namenom preprečevanja gneče v času pred in po prvomajskih praznikih, lahko odprte tudi v nedeljo, 3. maja, med 8. in 13. uro.

V Italiji je včeraj število potrjenih okužb z novim koronavirusom preseglo 200.000. Zaradi covida-19 je umrlo skupno 27.359 ljudi. V klavnici v kraju Birkenfeld na zahodu Nemčije, pa so pri okoli 300 zaposlenih ugotovili okužbo z novim koronavirusom. Med njimi je kar 200 romunskih delavcev. Vsem so odredili karanteno. V Srbiji pa bodo v ponedeljek znova začeli uvajati mestni javni promet, vzpostavili bodo železniški promet, odprli bodo restavracije in lokale.

Epidemija ni izgovor, da pozabimo na naše okolje, zato po 11 mestnih občinah potekajo čistilne akcije, ki pa so zaradi koronavirusa letos prilagojene trenutnim zaščitnim ukrepom in so zato tudi bolj individualne.

KRKA DOMA
V novomeškem Revozu, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so včeraj zagnali proizvodnjo. Delajo vse tovarniške službe, zdaj pa iščejo rešitve za prevoz na delo njihovih zaposlenih. Prihodnji teden bodo proizvodnjo nadaljevali dvoizmensko.

Občina Ribnica bo med stanovanjske bloke na Prijateljevem trgu, kjer si je dom ustvarilo veliko mladih družin, na zemljišču v velikosti 190 kvadratnih metrov postavila nova otroška igrala. Začetna gradbena dela so se že začela, končna postavitev igral pa je predvidena za konec meseca maja. Na otroškem igrišču bodo med drugim gugalnica, tobogan in plezalna mreža, ki bodo od otrok zahtevala različne motorične sposobnosti. Vrednost celotne naložbe je ocenjena na okoli 15 tisoč evrov.

V Čebelarskem društvu Sevnica imajo sto članov, ki čebelarijo na območju Občine Sevnica, društvo pa deluje že od leta 1934. V tem spomladanskem času čebele ogrožajo fitofarmacevtska sredstva. Zato vsi, ki boste škropili čimbolj upoštevajte navodila. Če pride do zastrupitve, čebele, ki so se pasle na območju škropljenja, umrejo, posledično pa se zmanjša opraševanje.  Kaj pa koronavirus, ali tudi ta vpliva na čebele? Več v oddaji "Krka ob enih".

Krka ob enih, 29.04.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri