Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kako koronavirus vpliva na poslovanje Komunale Novo mesto ?

Piše: M.K.

Čas objave:
24.04.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Včeraj so v Sloveniji testirali 1315 ljudi in potrdili 7 okužb. Ena oseba je zaradi covida-19 umrla. Po zadnjih podatkih je v Sloveniji zaradi koronavirusa umrlo 80 ljudi.

Finančna uprava RS (Furs) bo danes izplačala mesečni temeljni dohodek prvim samozaposlenim, ki so zaradi epidemije novega koronavirusa utrpeli izpad prihodkov. Za mesec marec lahko na svojih bančnih računih pričakujejo nakazilo v višini 350 evrov.

V Italiji je v zadnjem dnevu število ozdravljenih prvič od začetka epidemije novega koronavirusa preseglo število novih primerov okužbe. Po podatkih italijanskih oblasti je ozdravelo 3033 ljudi, zabeležili pa so 2646 novih okužb. Še naprej pada število trenutno okuženih z novim koronavirusom in število bolnikov s covidom-19 na intenzivni negi.

V Veliki Britaniji so včeraj potrdili 616 novih smrtnih žrtev covida-19. Vlada je medtem napovedala obsežnejše testiranje, ki bi lahko morebiti dopustilo rahljanje ukrepov. 

KRKA DOMA: Zaposleni na Komunali Novo mesto, so se na delovna mesta vrnili v ponedeljek, tako da vse dejavnosti potekajo nemoteno, sta pa zaprti njihova poslovna stavba in blagajna, ki pa naj bi ju odprli predvidoma po prvomajskih praznikih. 

Zbirni center v Semiču tudi že sprejema odpadke. Fizične osebe, ki pripeljejo odpadke morajo ob tem upoštevati ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Zato pri sprejemu odpadkov veljajo posebni pogoji. Vstop na zbirni center je možen le posamično. Zaposleni na zbirnem centru ne pomaga pri razkladanju, ampak iz predpisane razdalje usmerja obiskovalce. Glede na usmeritve NIJZ opozarjajo, da obstaja možnost okužbe s »Covid-19« ob morebitnem »brskanju« po odpadkih.

Občinski svet Občine Krško je na sredini korespondenčni seji sprejel rebalans letošnjega proračuna. Prihodki se skupno zvišujejo za 7,2 % in znašajo 41,9 milijona evrov, odhodki pa so od prvotno načrtovanih višji za 9,5 % oz. znašajo 45,6 milijona evrov. Za 150.000 evrov  se v predlogu rebalansa 2020 povečujejo tudi izdatki v okviru pomoči gospodarstvu za odpravo posledic koronavirusa.

Z vrtičkarstvom si zagotovimo preskrbo s svežo, kakovostno in lokalno pridelano hrano, hkrati pa je lahko to način aktivnega preživljanja prostega časa. Za družine je vrtiček neprecenljivega pomena, saj poleg hrane ponuja enkratno okolje za učenje, sprostitev in stik z naravo. Če živite v Semiču in bi želeli obdelovati vrtiček, pa nimate zemlje, to sporočite. V Občini Semič vam bodo pomagali poiskati ponudnika, ki vam bo dal zemljo v najem. Svoj interes za vrtiček jim posredujte na e-naslov obcina@semic.si do vključno torka, 28.aprila.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so po velikonočnih praznikih polnoletnim članom knjižnice ponudili možnost izposoje knjižnega gradiva po pošti. Naročene knjige vam v knjižnici zapakirajo, knjižne pakete pa lahko nato brezplačno in brezkontaktno osebno prevzamete tudi vsak delovnik med 10. in 18. uro pred glavnim vhodom novomeške knjižnice. Vsak četrtek med 12. in 18. uro lahko naročene knjige prevzamete tudi pred krajevnimi knjižnicami v Šentjerneju, Škocjanu, Straži, Dolenjskih Toplicah in na Dvoru.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 24.04.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri