mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kako ob ugodnejših razmerah deluje Civilna zaščita v Kočevju?

Piše: M.K.

Čas objave:
07.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Aprila je bilo registriranih 88.648 brezposelnih, kar je skoraj 14 odstotkov več kot marca in skoraj 20 odstotkov več kot aprila lani. Zmanjšanje gospodarske dejavnosti zaradi spopadanja z novim koronavirusom se že odraža na slovenskem trgu dela. Bi bila pa brezposelnost brez državnih ukrepov bistveno večja, je ocenil minister za delo Janez Cigler Kralj. Meni, da bodo določene posledice krize prišle tudi z zamikom.

V LMŠ, SD in Levici so včeraj napovedali udeležbo oz. pozvali na protivladne petkove proteste na kolesih. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v tem smislu na Twitterju ugotavljal, da bo na Trgu republike gneča. Premier Janez Janša pa je predstavnikom opozicije na Twitterju odgovoril z opozorilom glede pozivanja h kršitvi zakona o nalezljivih boleznih.

V Veliki Britaniji bi lahko ukrepe za zajezitev novega koronavirusa začeli rahljati prihodnji teden. V državi so sicer včeraj našteli že več kot 30.000 smrtnih žrtev covida-19, kar je največ v Evropi.  V Italiji pa je v zadnjem dnevu močno upadlo število okuženih. Znižalo se je na 91.528. Še naprej upada tudi število bolnikov na intenzivni negi. Zaradi koronavirusa je sicer v Italiji umrlo 29.684 ljudi.

KRKA DOMA: Štab Civilne zaščite Občine Kočevje bo deloval vse do preklica epidemije, vendar na trenutnim razmeram prilagojen način. V sklopu civilne zaščite bo oskrba starejših in ogroženih skupin s hrano in z zdravili delovala še do petka, 8. maja. V primeru zaostritev zdravstvenih oz. epidemioloških razmer pa bo štab sprejemal nadaljnje aktivnosti in ukrepe.

Ultramaratonska kolesarja Alojz Poglavc in Dami Zupi, se odpravljata na kolesarsko odisejado po Sloveniji, kateri se lahko pridružite tudi vi. Start prve dobrodelne ultramaratonske vožnje pri nas bo jutri, ob 10. uri pred avtohišo Avto Slak, v Novem mestu. Cilj bo v nedeljo, 10. maja predvidoma okoli 15. ure, na isti lokaciji. Vožnja se odvija brez prekinitev, zato so še posebej dobrodošli najbolj pogumni za nočno vožnjo. Sredstva zbrana na dirki, bodo namenjena nakupu živil za ublažitev hude eksistenčne krize, v kateri se je znašla družina z novomeškega območja. Vse podrobnosti o dobrodelni dirki so objavljene na spletni strani Radia Krka.

V Kostanjevici na Krki, so danes vnovič odprli knjižnico. Trenutno bo knjižnica odprta le ob četrtkih med 12. in 18. uro, tako kot poleti. Gradivo boste lahko vračali v za to pripravljeno škatlo na vhodu in si izposodili novo, ki ga bodo za vas pripravili vnaprej. Gradivo, ki si ga boste želeli izposoditi, lahko naročite preko storitve moja knjižnica, po elektronski pošti, ali pa pokličete v knjižnico na  07 498 62 10 ob četrtkih med 12. in 18. uro. Tisto gradivo, ki je bilo izposojeno pred odprtjem knjižnice, boste lahko brez zamudnine vrnili do 30. 5. 2020.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 07.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri