Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kakšne so čakalne dobe v novomeški in brežiški bolnišnici?

Piše: M.K.

Čas objave:
01.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj potrdili 175 pozitivnih, 28 manj kot v torek. Opravili so 2899 testov, kar pomeni, da je delež odkritih okuženih šest odstoten. V bolnišnicah zdravijo 86 bolnikov (enako kot dan prej), na intenzivni negi pa je en pacient manj, kot v torek, včeraj jih je bilo 15. Sta pa včeraj dva bolnika umrla.

Državni zbor je danes prejel predlog premierja Janeza Janše za razrešitev ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec. DZ bi po napovedih lahko o tem predlogu odločal prihodnji teden.

KRKA DOMA: Čakalne dobe v novomeški in brežiški bolnišnici se bistveno niso povečale, razen v nekaterih programih. Direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar je povedala, da so takoj po preklicu epidemiji začeli pozivati tiste, ki jih takrat niso mogli sprejeti. V novomeški bolnišnici pa med epidemijo niso naročali, tako da se čakalne dobe zato niso podaljšale, pravi strokovni direktor Milivoj Piletić.

Kot smo že poročali, dosedanji prvi mož novomeške komunale odhaja na okoljsko ministrstvo, kjer bo z današnjim dnem nastopil kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za okolje. Na čelu komunale bo do razpisa kot vršilec dolžnosti Janez Bauer, ki ga je soglasno potrdil tako svet županov kot nadzorni svet Komunale. 

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo s sodelavci v torek, 6. 10. 2020, posloval v občini Črnomelj.  Za pogovor z njim ali z njegovimi sodelavci se je treba prijaviti na brezplačno telefonsko številko 080 15 30 najkasneje do ponedeljka, 5. 10. 2020, do 12. ure.

VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Jutri bo v vzhodnih krajih večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, najvišje dnevne od 17 do 23 °C. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 01.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri