horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

knoplja Svet24.si

Policisti našli 54-letnika, ki je gojil konopljo

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

princ george, atentat-2 Odkrito.si

Kdo je hotel UMORITI malega princa?!

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kdaj spet čez leseni most v Podbočju?

Piše: M.K.

Čas objave:
03.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Na tisoče ljudi beži pred požari v Avstraliji. V Novem Južnem Walesu so izredno stanje zaradi požarov razglasili že tretjič v tej sezoni, v Viktoriji pa prvič v zgodovini te zvezne države. Samo v Viktoriji pogrešajo 28 ljudi. Oblasti pozivajo ljudi, naj nujno zapustijo območja, ki jim grozi ogenj.

Eden najbogatejših Zemljanov, ustanovitelj Microsofta Bill Gates se je zavzel za večjo obdavčitev premožnih. Med drugim je na svojem blogu predlagal uvedbo davka na premoženje in višje davke na dobičke od trgovanja z vrednostnimi papirji. Gates meni, da bi bilo treba zvišati davek na dedovanje, zmanjšati davčne luknje in zvišati davke na obresti. 

Luka Dončić je vnovič blestel v košarkarski ligi NBA in pozval h glasovanju za tekmo vseh zvezd, v katerem je v prvem krogu prejel največ glasov navijačev. K domači zmagi Dallasa nad Brooklynom s 123:111 je bil spet najbolj učinkovit v svoji ekipi.

KRKA DOMA: Leseni most na Brodu v Podbočju. naj bi začasno odprli konec tega meseca, najprej za vozila, težka do 3,5 tone oz. da bi ga lahko prečkali z osebnimi avtomobili in kombiji. Krajani, ki se morajo, da bi prečkali reko Krko, voziti po skoraj desetkilometrskem obvozu, odprtje mostu težko pričakujejo in si želijo, da bi do tega prišlo čim prej. Po podatkih direkcije za infrastrukturo gre za starejši leseni most, ki so ga uvrstili visoko na seznam objektov za sanacijo. Most pri Podbočju je sicer vpisan v register kulturne dediščine Slovenije, kar je treba upoštevati tudi pri vseh nadaljnjih postopkih upravljavca. Tamkajšnji domačini so sicer na odsluženost mostu pri Podbočju in na nujnost njegove prenove večkrat opozorili, na krški občini pa so se ob njegovem zaprtju odzvali, da od države pričakujejo čimprejšnjo in ustrezno rešitev te težave.

Objavljen je javni natečaj za bazenski kompleks v sklopu športno rekreacijskega centra Češča vas, ki ga je Mestna občina Novo mesto pripravila v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije. Po vzoru na projekt prenove mestnega jedra, bo izbor izdelovalca projektne dokumentacije potekal preko dvostopenjskega razpisa, na podlagi katerega bo strokovna komisija predvidoma spomladi izbrala strokovno najprimernejšo rešitev. Rok za oddajo dokumentacije za prvo stopnjo natečaja je 30. januar.

V lepem sončnem jutru, je Planinsko društvo Črnomelj, včeraj pripravilo tradicionalni »mačkov pohod« na Mirno goro. Zjutraj se je zbralo okoli 60 pohodnikov, ki ohranjajo tradicionalni novoletni pohod. Zbrali pa sta se tudi belokranjska in suhokranjska konjenica. Fotografije si oglejte tukaj.

Več v oddaji "Krka ob enih"