Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Kmetijski minister Podgoršek je v Beli krajini predstavil protikoronske ukrepe

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
15.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ob prehodu Slovenije v oranžno fazo se z današnjim dnem odpravlja omejitev prehajanja občinskih in regijskih meja, prav tako je od danes dovoljeno zbiranje do deset ljudi. V veljavi pa ostaja omejitev gibanja ponoči.

V skladu s četrtkovo odločitvijo vlade je danes pouk v šolah znova stekel za vse učence in dijake zaključnih letnikov na zahodu države, medtem ko imajo učenci in dijaki na vzhodu države zimske počitnice.

Razmere v visokogorju so zaradi nizkih temperatur in močnega vetra nevarne, saj nastajajo zbite in trde plošče snega, ki pa se lahko hitro sprožijo. Zato vsem, tudi izkušenim planincem, odsvetujejo obiskovanje visokogorja.

KRKA DOMA:
Kmetijski minister Jože Podgoršek je v Beli krajini predstavil protikoronske ukrepe. Nekatere je vlada že sprejela, nekatere na ministrstvu še pripravljajo. Če so ob prvem valu že pomagali vinarjem in živinorejcem, bodo zdaj najprej na vrsti sadjarji, saj prodaje skoraj ni, cene so padle. Pomoči bodo deležni vsi, ki imajo najmanj pol hektarja jablan. Sicer pa bodo pomoči države, kot je napovedal minister Podgoršek, deležni tudi v ostalih sektorjih, ki so v težavah zaradi epidemije.


V novomeški občini poteka kampanja za čistejši zrak. Vsa gospodinjstva so prejela zloženko s sloganom »Skupaj izboljšajmo kakovost zraka, ki ga dihamo. V Novem mestu je še posebej v zimskem času obremenjenost zraka z delci PM10 nad dovoljeno mejo, za kar sta kriva promet in nepravilno kurjenje. Ker na kakovost zraka in zimsko pogosto preseganje dovoljenega onesnaženja s prašnimi delci vplivata ogrevanje in promet, hkrati pa tudi neugodna kotlinska lega Novega mesta, pa želijo opozoriti, da lahko pri naporih za čistejši zrak prispevajo vsi občani.


S skupnim projektom Mar nam je za skupnost, so Občina Krško kot vodilni partner, KS mesta Krško, Občina Radeče, Športna zveza Krško, Občina Bistrica ob Sotli in Javni zavod KŠTM Sevnica z novo športno infrastrukturo in različnimi programi poskrbeli za krepitev zdravega življenjskega sloga v svojih občinah za vse generacije. Tako so poskrbeli za dodatno športno in rekreacijsko infrastrukturo, v Krškem so med drugim pridobili nove fitnes naprave na prostem in drsališče, v Bistrici ob Sotli zunanje fitnes naprave pri osnovni šoli, KŠTM Sevnica je organiziral tekaški dogodek sevniška 10ka, pa rekreacijski pohod na Lisco in pohod po Jurkovi učni poti, tudi v Radečah je občina za vse generacije uredila fitnes naprave na prostem, in sicer na območju balinišča.

Osrednja informativna oddaja, 15.02.2021

Krka ob enih