kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Knjižnica Mirana Jarca praznuje 75. rojstni dan

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
01.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 1451 PCR testih potrdili 243 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 16,7 odstotka. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 543 covidnih bolnikov, 91 na oddelkih intenzivne nege, 11 ljudi je umrlo.

Danes se začenja slovenski teden boja proti raku, ki letos poteka pod geslom Obvladovanje raka s cepljenjem, z današnjim dnem pa se začenja tudi mednarodni mesec ozaveščanja o rakih prebavil.

Policisti so v nedeljo zvečer na Viču obravnavali rop. Skupina mlajših storilcev je pristopila do oškodovanca, ga pretepla in mu ukradla telefon. Oškodovancu je na pomoč priskočila še ena oseba. Oba sta bila lažje poškodovana. Policisti storilce se iščejo.

KRKA DOMA:
V novomeški Knjižnici Mirana Jarca, osrednji regijski knjižnični ustanovi Dolenjske, Bele krajine in Posavja, so ob današnji 75-letnici ustanovitve in delovanja pripravili več prireditev, ki jih bodo posredovali spletno. Vse, ki se niso nikoli vpisali v knjižnico, v vseh svojih enotah vabijo k brezplačnemu vpisu. Na knjižnično pročelje pa bodo ob 19. uri projicirali video projekcijo, ki orisuje pomembnejše mejnike razvoja zgradbe te novomeške knjižnice. Sicer pa si lahko več o današnjem dogajanju preberete tudi tukaj.

V Sevnici nadaljujejo projekt mestnega stadiona. Gradnja je sicer zaradi nepredvidljivega zemljišča zastala, lansko leto pa so na občini namenili iskanju rešitev za nadaljevanje projekta. Sevniški svetniki so se sicer strinjali, da je treba gradbeno območje novega stadiona urediti in preveriti vse predstavljene rešitve ter da je projekt ureditve športno-rekreativnega središča glede na možnosti, ki jih ponuja to zemljišče, smiselno in logično nadaljevati. Gre za velik in strateško pomemben projekt oziroma za enega večjih v Občini Sevnica, ki bo povezal vse tamkajšnje zdajšnje in novozgrajene športne objekte.

Pri prenovi stanovanja v enem od blokov v Bršljinu v Novem mestu, ki je bil zgrajen v 60. letih prejšnjega stoletja, so delavci našli ostanke človeškega okostja. Neuradno so dele človeškega okostja odkrili med odstranjevanjem prvotne keramične peči v stanovanju. Preiskava bo zahtevna, saj je stanovanje zamenjalo že kar nekaj lastnikov, veliko dela pa bodo imeli zagotovo tudi forenziki, ki bodo poskušali odkriti, kdaj se je pravzaprav tragični dogodek zgodil in kako stari so deli okostja.

Osrednja informativna oddaja, 1.3.2021

Krka ob enih