Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Krška nuklearka po remontu ponovno obratuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada bo na današnji seji znova obravnavala tudi aktualne epidemiološke razmere. Novih sproščanj ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19 predvidoma ni pričakovati, saj se država glede na zadnje podatke nahaja v oranžni fazi.

Ljubljanske policiste so včeraj obvestili o treh drznih tatvinah pri starejših. Tatvine so izvedli tako, da je neznanec na domu zamotil oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, medtem pa je drugi storilec ukradel nekaj sto evrov gotovine. Policisti pozivajo k previdnosti.

KRKA DOMA:
Nuklearna elektrarna Krško je bila danes zjutraj ponovno vključena v elektroenergetski sistem. Po preverjanjih na nizki moči bodo postopoma zviševali moč elektrarne. Med rednim remontom, ki se je začel 1. aprila, so s strokovnim in odgovornim delom vseh sodelujočih brez zamude in v načrtovanem obsegu kljub zahtevnim epidemiološkim razmeram, ki so otežile dobavo blaga in storitev, opravili več kot 40. 000 aktivnosti. Kakovost remontnih del je nadzorovala Uprava RS za jedrsko varnost, spremljale pa so jih tudi pooblaščene organizacije, v času remonta pa je bilo dnevno v elektrarni hkrati več kot 1500 delavcev.

V zaključevanju je gradbena faza obnove nastanitvenih kapacitet v pritličju in mansardi Tončkovega doma na Lisci. Naslednji korak je zagotovitev in montaža opreme v tem delu doma, za kar je bila podpisana pogodba v vrednosti dobrih 70 tisoč evrov. Z umestitvijo opreme v obeh nadstropjih, gre za 15 sob s skupno 50 ležišči in sanitarijami, bo v celoti obnovljen še nastanitveni del doma, kot zaključek vseh doslej izvedenih notranjih preureditev v pritličju in kletnih prostorih.

Gre za rekonstrukcijo občinske ceste Bojanja vas 34 v dolžini 670 metrov, od priključka na državno cesto Bušinja vas - Radovica do obnovljenega asfalta pri hišni številki 56. Rekonstrukcija zajema odstranjevanje obstoječega asfalta, zamenjavo tampona, izvedbo odvodnjavanja in asfaltiranje. Včeraj je župan Občine Metlika, Darko Zevnik, podpisal gradbeno pogodbo z direktorjem podjetja KOP Brežice Dejanom Bibičem. Dela se bodo pričela izvajati še ta mesec in bodo trajala do začetka avgusta.

Osrednja informativna oddaja, 5.5.2021

Krka ob enih