900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Krško nuklearko bodo ponoči zaradi remonta zaustavili

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
31.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Finančna uprava RS bo danes poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2020. V tem paketu so po navadi izračuni za tiste, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka. Izračuni za preostale bodo sledili konec maja.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj v Avstriji zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 4,6. Potres smo čutili tudi v Sloveniji in sicer v Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Pernici in Kamnici.

KRKA DOMA:
Nuklearno elektrarno Krško bodo ponoči zaustavili in izklopili iz omrežja ter jutri začeli njen predvidoma 35-dnevni redni remont. Tokratni remont bo zaradi kompleksnosti in števila izvajalcev izjemno intenziven in logistično zahteven, med remontom načrtujejo 40.000 aktivnosti, pri katerih bo sodelovalo 1800 delavcev tako iz lokalnega okolja kot Evropske skupnosti in ZDA.

Gradbišče novega vrtca v Kočevju sta si ogledala župan Vladimir Prebilič in predsednik uprave CGP Martin Gosenca ter ob tej priložnosti tudi simbolno položila temelji kamen. Nov, 16-oddelčni vrtec bo zgrajen po sodobnih principih sonaravne gradnje, namenjene sodobni predšolski pedagogiki, z vsemi spremljajočimi pomožnimi prostori. Če bo šlo vse po planu, bodo gradbena dela zaključena maja prihodnje leto.

Košarkarji Krke so v tekmi 6. kroga lige Nova KBM za prvaka sinoči premagali Rogaško z 80:60 ter se na drugem mestu izenačili z Ljubljančani, kljub porazu pa Rogaška še ostaja prva. Odločilnih za razplet tekme bilo nato prvih pet minut zadnje četrtine. V teh so gostje zmogli le točko, Krka je spet prišla do dvoštevilčnega naskoka, ki ga je nato do konca tekme dvignila na 20 točk.

Osrednja informativna oddaja, 31.3.2021

Krka ob enih