urska jerala 1 Dobra karma

Stevardesa z zasebnih jaht bogatašev: javnost tja...

Kaitlin Higgins Svet24.si

10-letnemu sinu poskušala odrezati jezik, preden ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

koper, lokal, terasa Svet24.si

Tudi pitje kave v lokalu ni več preprosto. To je ...

45a9600e7cb0bcb2630de6ac3c5310eb Necenzurirano

V Bruselj gredo s falconom cepiva, nazaj pa Jelko ...

lopez ločitev Odkrito.si

Benniffer - Novo nadaljevanje? Vrnitev sanjskega ...

Ivan Vukelić in mama Dubravka Njena.si

Ugodno oddam sina: Ivan spet na malih ekranih

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Krško nuklearko bodo ponoči zaradi remonta zaustavili

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
31.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Finančna uprava RS bo danes poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2020. V tem paketu so po navadi izračuni za tiste, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka. Izračuni za preostale bodo sledili konec maja.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj v Avstriji zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 4,6. Potres smo čutili tudi v Sloveniji in sicer v Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Pernici in Kamnici.

KRKA DOMA:
Nuklearno elektrarno Krško bodo ponoči zaustavili in izklopili iz omrežja ter jutri začeli njen predvidoma 35-dnevni redni remont. Tokratni remont bo zaradi kompleksnosti in števila izvajalcev izjemno intenziven in logistično zahteven, med remontom načrtujejo 40.000 aktivnosti, pri katerih bo sodelovalo 1800 delavcev tako iz lokalnega okolja kot Evropske skupnosti in ZDA.

Gradbišče novega vrtca v Kočevju sta si ogledala župan Vladimir Prebilič in predsednik uprave CGP Martin Gosenca ter ob tej priložnosti tudi simbolno položila temelji kamen. Nov, 16-oddelčni vrtec bo zgrajen po sodobnih principih sonaravne gradnje, namenjene sodobni predšolski pedagogiki, z vsemi spremljajočimi pomožnimi prostori. Če bo šlo vse po planu, bodo gradbena dela zaključena maja prihodnje leto.

Košarkarji Krke so v tekmi 6. kroga lige Nova KBM za prvaka sinoči premagali Rogaško z 80:60 ter se na drugem mestu izenačili z Ljubljančani, kljub porazu pa Rogaška še ostaja prva. Odločilnih za razplet tekme bilo nato prvih pet minut zadnje četrtine. V teh so gostje zmogli le točko, Krka je spet prišla do dvoštevilčnega naskoka, ki ga je nato do konca tekme dvignila na 20 točk.

Osrednja informativna oddaja, 31.3.2021

Krka ob enih