Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Letošnja Župančičeva frulica bo edinstvena

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Cilj Finančne uprave je enostavno, hitro in učinkovito koriščenje turističnih bonov, pravi namestnik generalnega direktorja Fursa Peter Grum. Nadzornih mehanizmov je več, pravnim osebam pa v primeru goljufanja z boni grozi do 40.000 evrov kazni.

Finančna uprava RS (Furs) bo danes še zadnjič izplačala mesečni temeljni dohodek samozaposlenim in kmetom.  Z majem se je ukrep iztekel, je pa samozaposlenim tako kot tudi vsem drugim poslovnim subjektom od 1. junija na voljo nov ukrep - subvencioniranje skrajšanega delovnega časa.

V Italiji so včeraj zabeležili 79 smrti zaradi covida-19. Dan prej 65. Potrdili so 283 novih okužb z novim koronavirusom, dan prej 280. Se je pa zmanjšalo število aktivnih okužb, in sicer na 32.872.

V Zagrebu so včeraj odprli osrednjo romsko knjižnico na Hrvaškem. V njej je več kot 4000 knjig v romskem, hrvaškem in drugih evropskih jezikih. To je tudi prva romska knjižnica na Hrvaškem in edina tovrstna v Evropi.

KRKA DOMA: Na Pumpnci, v Novem mestu, je bilo v ponedeljek predavanje na temo Univerzalnega temeljnega dohodka. Na temo od ideje do uvedbe v času »Corone«: »Koliko so predlagane rešitve blizu ideji UTD?" je predavala dr. Valerija Korošec, ki je med drugim povedala, da je njen predlog namenjen vsem, ki živijo v Sloveniji več kot 10 let, od tega 5 let neprekinjeno. Kaj pa znesek, ki bi ga prejemali? Podrobnosti o Univerzalnem temeljnem dohodku objavljamo v video posnetku na spletni strani Radia Krka.

Letos bo jubilejni 30. literarni in deklamatorski natečaj Župančičeva frulica kljuboval trenutnim korona razmeram. Kot prva tovrstna literarna e-prireditev takšnega kova in v tolikšnem obsegu bo Župančičeva frulica predvajana v obliki filma, na dan smrti njihovega rojaka Otona Župančiča, 11. 6. junija. Predstavilo se bo 15 najboljših pesnikov in deklamatorjev. E-prireditev si bo mogoče ogledati preko Youtube premiere. Povezava je dostopna tukaj, oziroma na spletni strani ZIK-a Črnomelj. Sočasno bo na dan dogodka, v četrtek, 11. 6., ob 19. uri organizirano tudi predvajanje filma na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj.

V novoustanovljenem namiznoteniškem klubu NTK Šentjernej je te dni pestro. Zdaj poteka javna razprava o tem, kakšen naj bo logotip kluba. Na izbiro so trije osnutki, ki jih je pripravil kar predsednik kluba Dušan Pezelj-Dule. Največ podpore izmed treh predlogov ima zaenkrat prva risba z motivom petelina, vse tri pa so objavljene na radiokrka.si.

Krka ob enih, 10.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri