Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Litostroj Power bo opremil hidroelektrarno Mokrice

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
02.09.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Je bil požar na Logu pri Brezovici podtaknjen? Sinoči je namreč zagorelo na terasi večstanovanjskega objekta na Loški cesti na Logu pri Brezovici v občini Log-Dragomer. Kot pravijo policisti, vzrok požara zaenkrat ni znan, preiskujejo pa tudi sum kaznivega dejanja.

Z oktobrom se bodo za okoli 5 odstotkov podražile cigarete. Vzrok podražitve je predlagano zvišanje trošarin, ki so na zdajšnji ravni od junija lani.

Po včerajšnji izjemni dvojni zmagi slovenskih kolesarjev, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, v četrti etapi dirke po Franciji danes sledi lažja, peta etapa. Rezervirana bo za sprinterje – morda tudi za še enega slovenskega udeleženca Toura Luko Mezgeca.

KRKA DOMA: Litostroj Power bo opremil hidroelektrarno Mokrice. Gre za pogodbo, vredno nekaj manj kot 19 milijonov evrov. Posebno pozornost bodo namenili zaščiti ekosistemov Save in Krke.

Na Osnovni šoli Globoko so dobili prvi dislocirani oddelek za učence z avtističnimi motnjami. Šola je bila izbrana na razpisu ministrstva za izobraževanje, ker so na območju Posavja izrazili potrebe po takšnem oddelku. Doslej so bili ti le v Ljubljani, Mariboru in Portorožu.

Pri ZKP RTV Slovenija so se ob 50-letnici ustanovitve odločili, da pesniško zbirko Otona Župančiča Ciciban z ilustracijami Nikolaja Pirnata iz leta 1932 ponudijo tudi kot zvočno knjigo. Od jutri bo tako na voljo v digitalni obliki in kot CD plošča s priloženo tiskano knjižico, v kateri je zajetih vseh 35 originalnih pesmi in ilustracij.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 02.09.2020

Osrednja informativna oddaja