ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha razkril, kako se je zaljubil v novo ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Metliški gasilci pogasili nevaren požar na Hrvaškem

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Po včerajšnjih testiranjih je novo potrjenih kar 10 okužb s covidom-19 v Hrastniku in 5 v Ljubljani. Eden novo okuženi je tudi iz občine Trebnje.

Telekom Slovenije je na obstoječih baznih postajah in v obstoječem frekvenčnem spektru 2600 MHz, ki ga uporablja tudi za omrežje četrte mobilne generacije, vzpostavil prvo nacionalno komercialno mobilno omrežje pete generacije – tako imenovani 5G. Pokritost z omrežjem bo sprva okoli 25-odstotna, do konca leta pa naj bi presegla 33 odstotkov.

KRKA DOMA: Ministra Počivalšek in Vizjak prihajata na obisk v brežiški TPV. Po podpisu pogodbe, s katero je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s 6 in pol milijona evrov podprlo novo pomembno naložbo v gospodarstvo Jugovzhodne Slovenije, si bosta popoldne ogledala nastajajočo novo proizvodno enoto podjetja TPV AUTOMOTIVE v Brežicah in se srečala z vodstvom podjetja.

Gasilci iz Metlike so včeraj posredovali v hrvaški vasi Žakanje ob meji s Slovenijo in pogasili nevaren požar na podvozju tovornjaka, ki je prevažal plinske jeklenke. Preprečili so morebitne hude posledice požara, saj je obstajala nevarnost eksplozije plina.

Po novem v trebanjskem občinskem svetu po dobrih šestih letih ne bo več Nina Zajca, ki je pred dnevi županu poslal odstopno izjavo. Kot je navedel, zaradi pomanjkanja časa in preostalih obveznosti ne more več opravljati poslanstva tako, kot bi se od občinskega svetnika in člana komisij pričakovalo. Še vedno pa ostaja član Socialnih demokratov.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 23.07.2020

Osrednja informativna oddaja