Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: Močno vinjen vozil brez izpita

Piše: R.K.

Čas objave:
13.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI

Norveška se je zaradi pomislekov o resnih stranskih učinkih odločila, da v celoti preneha uporabljati cepivo proti covidu-19 podjetja AstraZeneca. Cepivo podjetja Johnson & Johnson, ki je prav tako vektorsko cepivo, naj bi medtem v tej skandinavski državi ponudili le še prostovoljcem.

Kristjani danes, 40 dni po veliki noči, obeležujejo praznik Gospodovega vnebohoda, ko naj bi ob veliki noči vstali Kristus končal zemeljsko delovanje in odšel v nebo. To je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki je v nekaterih evropskih državah tudi dela prost dan.

KRKA DOMA

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti včeraj okoli 19. ure s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili na območju Brezja in med postopkom ugotovili, da gre za 27-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,28 miligramov alkohola (2,66 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali
plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve zakon določa globo v višini 2320 evrov.

Minister za okolje Andrej Vizjak je podpisal vlogo za odločitev o podpori za neposredno potrditev projekta »Ukrepi za zmanjševanje poplavne ogroženosti Kostanjevice na Krki«. Sredstva za izvedbo projekta so zagotovljena z Dogovorom za razvoj regije Posavje ter Sklada za vode. Vrednost projekta je ocenjena na dobrih 6,7 milijona evrov. Z izvedbo projekta do konca leta 2023 bo dodatno poplavno varnih 154 objektov in 485 prebivalcev.

Prenova Osnovne šole Otočec, ki bo v svojih prostorih od jeseni dalje imela tudi novi vrtec, bo zaključena do predvidenega roka. Razveseljiva pa je tudi novica, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odobrilo sofinanciranje projekta v vrednosti nekaj več kot 1.200.000 evrov. Vrednost investicije gradbenih del in opreme sicer zanaša nekaj več kot 2.500.000 evrov.

V Kočevju sta včeraj župan Vladimir Prebilič in minister za javno upravo Boštjan Koritnik podpisala najemno predpogodbo za poslovne prostore v stavbi na Ljubljanski cesti 7 v Kočevju. Tja se bo po obnovi preselila pisarna Geodetske uprave. Občina Kočevje pričakuje, da bo s prijavo na razpis Ministrstva za infrastrukturo za energetsko obnovo stavb uspela zagotoviti 250.000 evrov za sofinanciranje investicije. Investicija je ocenjena na dobrih 1,2 milijona evrov.

Osrednja informativna oddaja, 13.5.2021