duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novomeška občina se bo odpovedala najemninam

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
31.03.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Po svetu kroži osem sevov novega koronavirusa, k sreči pa ni noben bolj smrtonosen od prejšnjega. Novi korona virus mutira približno dvakrat mesečno, kar je za virus povsem normalno.

V teh dneh pa vnovič grozi še pozeba. Po napovedih Arsa bo najhladneje jutri zjutraj in v četrtek, pa tudi v petek zjutraj bo ponekod še pod lediščem. Pridelovalcem svetujejo spremljanje razmer in posvet s strokovnjaki.

Finančna uprava je danes zavezancem po pošti na dom poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za lani. Gre za tiste zavezance, ki imajo vračilo dohodnine ali pa so brez vračila oz. doplačila. Denar lahko na svojih bančnih računih pričakujejo do 29. maja. Vsi zavezanci bodo letos izračune dobili najpozneje do konca junija.

KRKA DOMA:Novomeška občina omogoča oprostitev najemnin za prostore, zemljišča in terase najemnikom, ki skladno z ukrepi vlade v tem času ne smejo poslovati. Gre za obdobje od 16.marca do 30.aprila. K podobnim ukrepom poziva tudi zasebne lastnike.

Telekom Slovenije je vsem domovom za starejše po državi ponudil brezplačno klicno in video komunikacijo oskrbovancev z domačimi. Na pobudo se je takoj odzvalo tudi 8 domov za starejše v naši regiji in sicer v Grosuplju, Novem mestu, Trebnjem, Črnomlju in v Metliki, pa tudi Socialno varstveni zavod Vitadom na Škofljici, Zavod Sv. Terezije Videm-Dobrepolje in Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca v Studencu.

Motoristi Divje jage so pomagali Domu starejših občanov Metlika. Donirali so jim dezinfekcijska in razkuževalna sredstev, nekaj zaščitnih mas in darovali še tisoč evrov v denarju. Med tem pa so iz občine Šmarješke Toplice, kje imajo po uradnih podatkih trenutno štiri obolele s covidom-19 in dva domova za starejše, sporočili, da tako v Penzionu Sveča v Orešju kot tudi v šmarješki enoti Doma starejših Trebnje nimajo obolelih. V obeh domovih skupaj je 78 starostnikov.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 31.03.2020

Osrednja informativna oddaja Radia Krka