Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

sofia-zhukova Odkrito.si

Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Kandijski cesti bodo sanirali kanalizacijo

Piše: M.K.

Čas objave:
29.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj testirali 2382 ljudi in potrdili 99 okužb s koronavirusom. Virus se še vedno najbolj širi v domovih za starejše občane, bolnišnicah, šolah in tudi delovnih organizacijah.

Na Hrvaškem so po najnovejših podatkih potrdili trikrat več okužb kot včeraj. Ob 4494 testih so potrdili 135 okužb. Trije bolniki s covidom-19 so umrli. Hrvaški epidemiologi nameravajo gostincem predlagati tišjo glasbo v lokalih kot novi ukrep za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Zaradi hrupne glasbe v lokalih ljudje pri komunikaciji zmanjšujejo medsebojno razdaljo in glasneje govorijo, zaradi česar aerosoli hitreje potujejo in se okužba lažje širi.

KRKA DOMA: Pod Kandijskim mostom občani opozarjajo na sumljive izlive. Komunala je ob pregledu ugotovila, da je ob izgradnji hidravličnih izboljšav kanalizacijskega sistema, ki je potekal v letih od 2012 do 2015, pet objektov ostalo nepriključenih, je povedal župan Gregor Macedoni. 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so prejšnji konec tedna na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini v sedmih urah ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Deset voznikov je imelo v litru izdihanega zraka do 0,52 miligramov alkohola, osem pa več kot omenjeno, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Policisti so skupaj ustavili in kontrolirali 405 voznikov, pri katerih so preverjali psihofizično stanje in druge kršitve prometnih predpisov.  Na cesti Metlika–Novo mesto, pri naselju Dole v občini Metlika, pa se je včeraj popoldne prevrnila prikolica tovornjaka. Po cestišču in v nasproti vozeče osebno vozilo se je razsula hlodovina. Reševalci so poškodovanega voznika osebnega vozila oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

V galeriji Dolenjskega muzeja v Novem mestu, so ob vrhuncu tematskega leta, ki so ga razglasili ob stoletnici avantgardnega umetniškega dogodka, v slovenski kulturni zgodovini zapisanega kot novomeška pomlad, odprli razstavo z naslovom Let novomeške pomladi. Razstava bo na ogled do 8. februarja prihodnje leto.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 29.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri