Janez Janša Svet24.si

Janša obkrožen z jastrebi in teoretiki zarote

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

neymar Ekipa24.si

Brazilci v solzah zapuščajo Katar: Hrvati po ...

Nebo_Xmas_Rebeka-18_foto_Marko_Delbello_Ocepek Odkrito.si

Rebeka Dremelj: »Če le lahko, vedno pomagam, to ...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Kandijski cesti bodo sanirali kanalizacijo

Piše: M.K.

Čas objave:
29.09.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj testirali 2382 ljudi in potrdili 99 okužb s koronavirusom. Virus se še vedno najbolj širi v domovih za starejše občane, bolnišnicah, šolah in tudi delovnih organizacijah.

Na Hrvaškem so po najnovejših podatkih potrdili trikrat več okužb kot včeraj. Ob 4494 testih so potrdili 135 okužb. Trije bolniki s covidom-19 so umrli. Hrvaški epidemiologi nameravajo gostincem predlagati tišjo glasbo v lokalih kot novi ukrep za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Zaradi hrupne glasbe v lokalih ljudje pri komunikaciji zmanjšujejo medsebojno razdaljo in glasneje govorijo, zaradi česar aerosoli hitreje potujejo in se okužba lažje širi.

KRKA DOMA: Pod Kandijskim mostom občani opozarjajo na sumljive izlive. Komunala je ob pregledu ugotovila, da je ob izgradnji hidravličnih izboljšav kanalizacijskega sistema, ki je potekal v letih od 2012 do 2015, pet objektov ostalo nepriključenih, je povedal župan Gregor Macedoni. 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so prejšnji konec tedna na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini v sedmih urah ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Deset voznikov je imelo v litru izdihanega zraka do 0,52 miligramov alkohola, osem pa več kot omenjeno, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Policisti so skupaj ustavili in kontrolirali 405 voznikov, pri katerih so preverjali psihofizično stanje in druge kršitve prometnih predpisov.  Na cesti Metlika–Novo mesto, pri naselju Dole v občini Metlika, pa se je včeraj popoldne prevrnila prikolica tovornjaka. Po cestišču in v nasproti vozeče osebno vozilo se je razsula hlodovina. Reševalci so poškodovanega voznika osebnega vozila oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali na zdravljenje v novomeško bolnišnico.

V galeriji Dolenjskega muzeja v Novem mestu, so ob vrhuncu tematskega leta, ki so ga razglasili ob stoletnici avantgardnega umetniškega dogodka, v slovenski kulturni zgodovini zapisanega kot novomeška pomlad, odprli razstavo z naslovom Let novomeške pomladi. Razstava bo na ogled do 8. februarja prihodnje leto.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 29.09.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri