Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na morebiten pojav koronavirusa pripravljeni tudi v SB Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:

Predsednik republike Borut Pahor se bo danes na Otočcu prvič srečal z novim hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem. Pahor je pred srečanjem ocenil, da bo to zelo pomembno srečanje, vendar pa ne pričakuje, da bo že na njem prišlo do zbliževanja stališč.

Mariborski kriminalisti so v včeraj obravnavali poskus uboja v enem od zavodov. 52-letna osumljenka naj bi v sobi zavoda skušala z vzglavnikom zadušiti 63-letno sostanovalko. Oškodovanka jo je med dejanjem odrinila, osumljena pa je nato sobo zapustila.


KRKA DOMA:

V Splošni bolnišnici Novo mesto, ki še nima takšnega primera, so pripravljeni na morebitne okužbe z novim koronavirusom. Predstojnik urgentnega centra Splošne bolnišnice Novo mesto Bojan Kostić je povedal, da so vzpostavili interni tristopenjski protokol ravnanja ob okužbi. V bolnišnici so tudi o vsem potrebnem obvestili osebje in ga dodatno podučili, v primeru okužbe pa bodo vse vpletene ustanove, medije in druge ustrezno obveščali. Na voljo bo tudi posebna svetovalna telefonska številka.

V Črnomlju, kjer približno 500 prebivalcev še nima kanalizacijske povezave s čistilno napravo v Vojni vasi, letos načrtujejo dograditev kanalizacijskega sistema. Dela bodo potekala v stranskih in manjših ulicah, kar v mestu ne bo povzročilo večjih prometnih zapletov. V Občini pa sicer letos načrtujejo tudi dograditev kanalizacijskega sistema na Vinici.

V Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem bodo drevi ob 18. uri odprli razstavo Utelešenje časa francoskega kiparja Marca Bourlierja. Ta v Sloveniji, potem ko je predlani sodeloval na trebanjskem 51. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov, kjer je prejel nagrado in možnost samostojne predstavitve, razstavlja prvič.