gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Novem trgu urejajo dolga leta degradirano območje

Piše: M.K.

Čas objave:
27.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Odbor DZ za delo se je včeraj zvečer lotil obravnave predloga tretjega paketa protikoronskih ukrepov, tokrat vrednega eno milijardo evrov. Gre za prepotrebno in izjemno podporo prebivalstvu, gospodarstvu in trgu dela za obdobje po 31. maju, ko se bo epidemija zaključila, je povedal minister za delo Janez Cigler Kralj.  Država bo za vsakega delavca, ki mu delodajalec ne bo mogel zagotavljati dela v polnem obsegu, subvencionirala od pet do 20 ur tedensko.

V Italiji je včeraj za covidom-19 umrlo 78 ljudi, kar je najmanj od konca februarja. Dan pred tem jih je umrlo 92. Število vseh umrlih v Italiji je 32.955.  V Španiji pa se bo danes zvečer začelo 10-dnevno žalovanje za žrtvami novega koronavirusa. Tam je dozdaj zahteval več kot 26.800 življenj.

KRKA DOMA: V teku je arhitekturni natečaj za nov objekt, ki bo zrasel na območju nekdanje občinske stavbe na novomeškem Novem trgu, na območju med Kulturnim centrom Janeza Trdine, trgovsko-poslovnim centrom Novi trg in Seidlovo cesto. Z novim stanovanjsko-poslovnim objektom bodo v Novem mestu dobili nova stanovanja, poslovne prostore in novo parkirno hišo. Tudi po izgradnji se ohranja večji del zelenih površin. V stanovanjskem delu je načrtovanih več kot 60 stanovanj, kar je glede na presežno povpraševanje na novomeškem nepremičninskem trgu zelo dobrodošlo.

Občina Semič bo od ponedeljka, 1. junija, spet omogočila prostovoljne brezplačne prevoze Moj šofer. Naročniki lahko svoje potrebe za prevoz sporočijo Društvu upokojencev Semič na telefonsko številko 040 628 181, vsaj tri delovne dni preden rabijo prevoz. Prevozi se izvajajo z vozilom, ki je v lasti Občine Semič, in sicer na območju Bele krajine in vključno za opravke na območju do Novega mesta, od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 16. uro. 

V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki je na ogled razstava Prestopanja z najnovejšim ciklom grafik Tine Mohorović. Umetnica je sicer za Prestopanja uporabila iste grafične plošče kot za svoj predhodni cikel, iz teh je osamila posamične detajle in iz njih sestavila povsem nove kompozicije. Razstava je na ogled do 21. junija.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 27.05.2020

Informativni program Radia Krka ob 13.uri