ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

1_jernej tozon Svet24.si

Čuk Jernej je spet v službi

milan kucan bobo Reporter.si

Zaton Milana Kučana: kaj je ostalo od vpliva ...

družinska Svet24.si

Življenje Miriam in Roka z osmimi otroki: »Tudi ...

20200525-01006354 Necenzurirano

Lahko Slovenija preživi še leto in pol Janše?

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab televizije ne gleda

miša-molk Odkrito.si

Miša Molk razkrila, kakšnega moškega bi si še ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na novomeškem in sevniškem višja brezposelnost

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.01.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 18.280 hitrih in PCR testih potrdili 2663 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 23 covidnih bolnikov. V bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1169 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih je potrebovalo 189.

Rdeči križ Slovenije je za pomoč prizadetim v potresih na Hrvaškem nakazal 70.000 evrov na račun hrvaškega Rdečega križa. Sredstva so prispevali posamezniki in podjetja iz vse Slovenije. Skupaj je Rdeči križ Slovenije za pomoč prizadetim v potresih na Hrvaškem prispeval 143.500 evrov, zbiranje sredstev pa nadaljuje.

KRKA DOMA:
Število registriranih brezposelnih je leta 2020 upadlo le v eni območni službi Zavoda RS za zaposlovanje, in sicer v murskosoboški za 3 odstotke. Najbolj se je povečalo na območju Kopra in Ptuja, za več kot četrtino. Na območju Območne enota Zavoda za zaposlovanje Novo mesto je bilo lani 4.012 brezposelnih, oz. 11,6 odstotka več kot lani, na območju sevniškega zavoda pa je bilo lani 3.588 brezposelnih, oziroma 13,9 odstotka.

Nuklearna elektrarna Krško je drugič v obratovalni dobi proizvedla več kot 6 milijard kilovatnih ur električne energije, prvič je bilo to leta 2014. Dosežena proizvodnja je bila za dober odstotek višja od načrtovane in je rezultat kakovostno opravljenega remonta v letu 2019, skrbnega obratovalnega nadzora in premišljenega vzdrževanja, pa tudi ugodne hidrologije in z njo povezanim dobrim termodinamičnim izkoristkom elektrarne.

Na razpisu Inštituta za politike prostora, Mesta mestom, je slavil novomeški Busko, atraktiven projekt označevanja avtobusnih postajališč z barvnim drogom, ki voznike opozarja na prisotnost šolskih otrok. Cilj Buska je označevanje avtobusnih postajališč na način, ki pritegne voznikov pogled, ga opozori na prisotnost otrok ter posledično doseže zmanjšanje hitrosti vozila.

Na pročelju Knjižnice Mirana Jarca na Rozmanovi v Novem mestu bo danes ob 19. uri zaživela razstava Nejca Trampuža in Srđana Prodanovića »ByeByeWorld.exe«. Najnovejši umetniški projekt ByeByeWorld.exe je generator kolaža, ki deluje kot interaktivna avdiovizualna aplikacija.

Osrednja informativna oddaja, 7.1.2021

Krka ob enih