Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na območju Vinice sanirajo dovozne poti

Piše: M.K.

Čas objave:
10.01.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik bo na javni dražbi, sklicani za 23. januar ob 11. uri, prodajal dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways, tudi njeno spričevalo. Izklicno ceno za dovoljenja, ki so praktično edino premoženje družbe v stečaju, je postavil pri 45.000 evrih

V mreži hrvaškega ribiča iz Podgore pri Makarski se je v sredo zvečer našla neznana naprava, za katero se je naknadno izkazalo, da gre za vojaško napravo ameriške vesoljske agencije Nasa. Ribič Darko Kunac Bigava je najmanj 100 kilogramov težko napravo vrnil ameriškim raziskovalcem, potem ko so plačali nadomestilo za uničeno ribiško opremo.

Svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton se je pridružil številnim znanim osebnostim, ki so se odločile pomagati Avstraliji oziroma žrtvam tamkajšnjih obsežnih požarov. Hamilton se je obvezal, da bo v dobrodelne namene za pomoč pri avstralski naravni nesreči podaril pol milijona dolarjev. Pozval pa je še druge, naj se mu pridružijo.

KRKA DOMA: Slovenska vojska bo sanirala dovozne poti na območju Vinice, ki jih za varovanje meje uporabljajo patrulje. Poti so težko prevozne, v slabših vremenskih razmerah pa so lahko celo nevarne. Sanacijo naj bi končali do konca januarja.  Slovenska vojska je na podporne naloge policiji, pripadnike napotila 170.000-krat. Vojaki so postavili in vzdrževali tudi okoli 160 kilometrov začasnih tehničnih ovir.

Leseni most na Brodu v Podbočju so včeraj odprli za lažja vozila. Gre sicer za začasno rešitev, novo pa že snujejo, je povedal krški župan Miran Stanko. Tej rešitvi, pa glede na to, da je stari most spomeniško zaščiten, nasprotuje Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Zato že potekajo nekatere dejavnosti, da bi sprojektirali in zgradili nov betonski most. Tega bi lahko postavili nekje v bližini starega ali pa novi most oblekli z lesom, tako da bi dajal videz lesenega. Župan gradnjo novega mostu pričakuje v prihodnjih petih letih, vrednost pa ocenjuje na približno 2,5 milijona evrov.

Vozni park družbe Slovenski državni gozdovi (SiDG) iz Kočevja, je po novem bogatejši za 15 osebnih službenih vozil, dva gozdarska traktorja, dve gozdarski transportni kompoziciji in dve priklopni vozili za prevoze okroglega lesa, dva zgibna traktorja pa sta v uporabi že od konca lanskega leta. V družbi tako krepijo lastno gozdno proizvodnjo. Dozdaj je družba Slovenski državni gozdovi v nakup gozdarske mehanizacije vložila skupaj 4,91 milijona evrov ter 1,16 milijona evrov v nakup službenih vozil. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 10.01.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri