cepljenje, krško, množično-cepljenje Svet24.si

Vlada z ukrepi za pospešitev cepljenja: večje ...

sveče Svet24.si

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je ...

borut pahor pl1 Reporter.si

Z Janšo se ne sovraživa: predsednik države ...

edvard kadic Svet24.si

Promocija cepljenja: kaj smo dobili za 11.500 ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Komu je Ivan Zidar izročil ključe do tajnih ...

kroglasta strela YT Odkrito.si

Kroglaste strele - čudne, skrivnostne in ...

Alberto Sanchez Gomez Španska policija Odkrito.si

GROZLJIVO! Pojedel je lastno mater

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Otočcu dodatni razredi in novi prostori za vrtec

Piše: M.K.

Čas objave:
18.08.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 1143 testiranj na okužbo s koronavirusom, 27 testov je bilo pozitivnih. Umrl ni noben bolnik. Tri okužbe so včeraj potrdili v Ljubljani, po dve v občinah Celje, Grosuplje, Novo mesto in Kidričevo ter po eno v občinah Kranj, Polzela, Slovenj Gradec, Maribor, Nova Gorica, Lendava, Pesnica, Postojna, Škofljica, Šmarješke Toplice, Kuzma, Ptuj, Rečica ob Savinji, Slovenska Bistrica, Trebnje in Velike Lašče. 

Zdravstveni minister Tomaž Gantar Slovence, ki dopustujejo na Hrvaškem, poziva, naj se čim prej vrnejo domov. Odločitev glede karantene naj bi bila sprejeta do petka, z možnostjo nekaj dni za vrnitev v Slovenijo.  Karanteno za vse povratnike podpira tudi notranji minister Aleš Hojs. 

KRKA DOMA: V Splošni bolnišnici Novo mesto se pripravljajo na prenovo nekaj več kot sto let stare zgradbe, v kateri je bil do lani nameščen njen interni oddelek. Za prenovo bolnišnice pričakujejo 4,5 milijona evrov evropskega denarja. Negovalno bolnišnico s 60 posteljami naj bi uredili do konca leta 2022. Nared naj bi bila leta 2023, pomenila pa bo veliko pridobitev tako za regijo kot novomeško občino.

Na Otočcu bodo dobili dodatne razrede za osnovno šolo in nove prostore za vrtec. Izvajalec del bo podjetje TGH iz Črnomlja, celotna vrednost investicije je ocenjena na okoli 2.900.000 evrov, dela pa bodo zaključena do prihodnjega šolskega leta.

Tudi Sevnico je okoli 18. ure zajelo neurje. Prostovoljni sevniški gasilci pa so posredovali na Glavnem trgu v Sevnici, kjer so pri občinski stavbi odmašili jašek za meteorno vodo. V občini Šentrupert je v krajih Prelesje, Rakovnik pri Šentrupertu in Bistrica pri Mokronogu, prav tako okoli 18. ure veter deloma razkril tri strehe stanovanjskih hiš in dveh gospodarskih poslopij. Podrlo je smreko na železniško progo in drevo na cesto v Rakovniku pri Šentrupertu.

VREME ZA REGIJO

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Benedikt Strajnar napoveduje, da se bo vreme izboljšalo. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 18.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri