kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Semiškem končali projekt za zdravo in dejavno podeželje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Neprilagojena hitrost je v Sloveniji še vedno med glavnimi vzroki nastanka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo tako danes začenja nacionalno preventivno akcijo nadzora prometa Hitrost, ki bo potekala do nedelje.

Gostinci v osmih slovenskih regijah, tudi Posavju in Zasavju, so danes lahko odprli terase in vrtove svojih gostiln in lokalov. Možnosti odprtja so se razveselili, vendar se je marsikdo zaradi slabega vremena in nizkih temperatur odločil, da bo s ponovnim zagonom strežbe še počakal.

KRKA DOMA:
Občina Semič in projektni partnerji so končali skoraj 100.000 evrov vreden projekt Zdravo in aktivno življenje na podeželju. Glavni cilj projekta je bil ureditev večnamenske zgradbe v središču vasi Cerovec z novimi vsebinami za medgeneracijsko druženje in za izvajanje ostalih prostočasnih dejavnosti na podeželju. V teh 14-ih mesecih so tako pripravili več deset delavnic, s katerimi so krepili medgeneracijsko sodelovanje in ozaveščali o pomenu zdravega in aktivnega življenja na podeželju ter spodbujali čim večjo samooskrbnost in posledično prehransko neodvisnost. Izjemen odziv je doživela izdaja brošure Jedi semiških babic, ki je že doživela ponatis.

Danes so sevniški otroci že v novih prostorih vrtca. Zaključen je namreč projekt dozidave največjega vrtca v občini, Vrtca Ciciban, s katerim so pridobili tri nove oddelke, nova pridobitev zajema tri nove igralnice, vključno s sanitarijami, prostori za zaposlene in teraso. Vrednost novogradnje znaša 887 tisoč evrov, opreme pa 71 tisoč evrov.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Kolesarsko povezavo med Brežicami in Dobovo. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta znaša nekaj manj kot 2,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,8 milijona evrov. Občina Brežice bo v okviru projekta uredila približno 4,6 kilometra zaključene kolesarske povezave od Brežic do Dobove, s čimer bo zagotovila kakovostne infrastrukturne pogoje in s tem spodbudila uporabo kolesa za dnevno migracijo.

Dijakinja 4. letnika novomeške Gimnazije se poteguje za nagrado na pesniškem natečaju za srednješolce. Mala Veronika, mala sestra Veronikine nagrade za najboljšo slovensko pesniško zbirko, je nagradni pesniški natečaj, namenjen slovenskim srednješolcem. Med letošnjimi finalistkami po izboru strokovne žirije je tudi pesem Parodontoza lastnih prepričanj, ki jo je napisala Eva Šubic, dijakinja 4. letnika Gimnazije Novo mesto, ki se je tako uvrstila med najboljših pet slovenskih srednješolskih pesmi tega leta.

Osrednja informativna oddaja, 19.4.2021

Krka obe enih