atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Senovem je vrata odprl nov vrtec

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
30.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V ponedeljek so v Sloveniji opravili 5395 PCR testov in pri tem potrdili 1080 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 15 covidnih bolnikov, v bolnišnicah se jih zdravi 515, od tega 105 na oddelkih za intenzivno terapijo. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan znaša 957.

Noveli zakona o vodah, iz katere bo črtana možnost gradnje proizvodnih objektov in naprav, ki uporabljajo nevarne snovi, na vodovarstvenih območjih, se v DZ obeta podpora. Minister za okolje Andrej Vizjak je podčrtal, da se z novelo možnost graditve objektov na priobalnem pasu oži in ne širi, kot je slišati v nekaterih očitkih.


KRKA DOMA:
Najmlajši iz vrtca pri OŠ XIV. divizije Senovo, letos jih vrtec obiskuje skupaj 132, so prvič prestopili prag novega vrtca na novi lokaciji. V novem skoraj ničenergijskem objektu z nekaj več kot 1300 kvadratnimi metri uporabne površine je osem oddelkov, razdelilna kuhinja, zbornica, kabineti, garderobe ter skupni prostor oziroma telovadnica.

Visoke temperature so predramile dvoživke, ki se iz gozdov selijo v mrestišča, ob tem prečkajo cesto in mnoge končajo pod avtomobilskimi kolesi. Pri prečkanju jim tako v teh dneh že pomagajo prostovoljci. V Društvu za zaščito živali Novo mesto so se že lansko leto priključili akciji Pomagajmo žabicam, ki poteka po vsej Sloveniji, žabicam pa čez cesto pomagajo tudi letos.


Na železniških tirih med Sevnico in Blanco se je včeraj dopoldan zgodila nesreča, v kateri je vlak povozil moškega. Po prvih ugotovitvah je moški prečkal železniške tire na nezavarovanem delu v trenutku, ko je iz smeri Zidanega Mosta pripeljal potniški vlak. Strojevodja je pričel zavirati, moškega je na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, vendar trčenja ni mogel preprečiti. 72-letni moški iz Sevnice je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Osrednja informativna oddaja, 30.3.2021

Krka ob enih