gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na Sevniškem urejanje cestne infrastrukture ne miruje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.11.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so v Sloveniji ob 5991 testih potrdili 1685 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 30 bolnikov s covidom-19, kar je največ do zdaj. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov je prvič preseglo tisoč, v bolnišnicah se jih je namreč zdravilo 1023, med njimi 161 na oddelkih za intenzivno nego, kar je prav tako največ doslej.


Neznana ženska je sinoči grozila zaposleni v lekarni v Juršincih, da jo bo zabodla, v kolikor ji ta ne izroči določenih zdravil. Zaposleni v lekarni je uspelo pobegniti, neznano kam pa je pobegnila tudi roparka, zato mariborski policisti pozivajo javnost k pomoči pri njenem iskanju.


Raziskovalci društva Morigenos so včeraj izsledili in opazovali dva brazdasta kita. To je druga največja žival na svetu in edini stalno prisotni vosati kit v Sredozemlju. Raziskovalci ga v severnem Jadranu opazijo v povprečju na vsakih nekaj let.

KRKA DOMA:
V Občini Sevnica, kjer za vzdrževanje in prenovo cestne infrastrukture letno namenijo do dva milijona evrov, ob epidemiji covida-19 tovrstno delo ni zastalo. Posodobitve cestne infrastrukture so bile tudi letos usmerjene v izboljšanje prometne varnosti.

Kočevska občina se bo na Kočevskem jezeru, ki je zaradi večjih padavin v zadnjem obdobju prekomerno naraslo, lotila sanacije jezerskega odtočnega kanala, za kar bo namenila do 15.000 evrov. Vseh sanacijskih del se bodo lotili s sodelovanjem direkcije za vode. Občina se bo sicer v tednu dni lotila interventnega posega z odstranitvijo koreninskega zamaška v odtočnem kanalu, če to ne bo dovolj, pa bo zamenjala celoten del poškodovane cevi.

Košarkarji Krke so v 7. krogu SKL v gosteh premagali Šentjur z 89:67 in ostajajo edini neporaženi v ligi. Za domače je najprej trojko zadel Đapa, potem pa so Krkaši z desetimi zaporednimi točkami povedli. Domači so nato izenačili, Adin Vrabac pa je s košem in zadetim dodatnim prostim metom postavil rezultat prve četrtine 26:23. V tretji četrtini so Krkaši domačim dovolili, da so dosegli le štiri točke, pred zadnjo četrtino so vodili s 65:39 in zmagovalec je bil odločen.

Osrednja informativna oddaja, 5.11.2020

Krka ob enih