benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Nadaljevanje ambicioznega načrta investicij

Piše: M.K.

Čas objave:
01.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Agencija za varnost prometa in policija sta danes začela nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do 14. junija. Agencija bo v tem času predvsem informirala in ozaveščala, policisti pa bodo po državi poostreno spremljali hitrosti v cestnem prometu.

Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci imajo še danes čas, da vložijo izjavo za oprostitev dela marčnih ter celotnih aprilskih in majskih prispevkov in dodelitev mesečnega temeljnega dohodka. Zadnja tranša nakazila temeljnega dohodka bo 10. junija.

V zahvalo zdravstvenim delavcem, pripadnikom civilne zaščite in vsem drugim, ki so med epidemijo zagotavljali delovanje osnovnih sistemov v državi, bodo slovenski in ameriški vojaški piloti danes popoldne opravili skupen polet nad Slovenijo. Začeli bodo na Jesenicah ob 13.15. Nato bodo leteli nad Golnikom in Kranjem, nad Ljubljano bodo ob 13.23. Polet bodo nadaljevali proti Celju, Mariboru in Ptuju, nato pa obrnili proti Šmarjam pri Jelšah ter nadaljevali proti Brežicam, Metliki, Črnomlju, Kočevju in Postojni. Polet bodo sklenili v Izoli nekaj pred pol tretjo uro popoldne.

KRKA DOMA: Na redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto, ki je bila prejšnji teden na novomeškem Šolskem centru, so svetniki sprejeli rebalans občinskega proračuna za letos. Ključni vsebinski poudarek rebalansa je širok nabor investicij, ki se že izvajajo bodisi na gradbiščih, bodisi na nivoju pridobivanja ustrezne dokumentacije, ali pa zanje že tečejo postopki javnih naročil. Tudi v lanskoletnem zaključnem računu največjega občinskega proračuna v zadnjih petih letih, so v ospredju naložbe, saj je bilo investicijskih odhodkov za slabih 17 milijonov evrov, kar je prav tako največ v zadnjih letih.

Občina Mirna bo za obnovo in preplastitve cest na devetih odsekih, po nedavno podpisani pogodbi s podjetjem Komunalne gradnje Grosuplje namenila 75 tisoč evrov. Štirje odseki bodo na novo asfaltirani (sedaj so makadamski), na drugih pa bodo izvedene sanacije vozišča in preplastitve. 
V občini Mirna je dobrih 27 km lokalnih in nekaj več kot 43 km javnih poti, letno občina obnovi v povprečju 1,5 km ceste. Občina Podčetrtek pa bo obnovila sedem odsekov cest. Dela, ki so ocenjena na skoraj 215.000 evrov, bodo končana do konca avgusta letos. Katere ceste bodo obnovljene, preberite na spletni strani radiokrka.si.

Kristjani so včeraj, 50. dan po veliki noči praznovali binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom obeležujejo prihod Svetega Duha, ter ustanovitev Cerkve. Praznik so nekoliko drugače, kot običajno, praznovali tudi v Semiču. V več evropskih državah pa obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 01.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri