dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

otrok, deklica, igračka Svet24.si

Zaradi nečloveškega rubeža treh otrok materi ...

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Namenu so predali prenovljeno glavno vpadnico v središče Šentruperta

Piše: M.K.

Čas objave:
02.07.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so v sredo ob 1198 testiranjih potrdili 21 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnici se je zdravilo devet bolnikov s covidom-19, nihče od njih ni potreboval intenzivne nege, prav tako niso nikogar odpustili v domačo oskrbo. Doslej so v Sloveniji potrdili skupno 1634 okužb.

V Braziliji je število smrtnih žrtev novega koronavirusa preseglo 60.000. V zadnjih 24 urah so zabeležili več kot 1000 žrtev covida-19. Brazilija je za ZDA druga najbolj prizadeta država v pandemiji covida-19 tako po številu okužb kot po številu mrtvih. V zadnjem tednu beležijo največje število žrtev na svetu.

Vremenska fronta z neurjem in točo je bila sinoči najmočnejša v občinah Trbovlje in Hrastnik. Na Vranskem je padala toča v velikosti oreha, ki je v nekaj minutah pobelila tla, največ škode pa je povzročila na poljščinah.

KRKA DOMA: Po več kot desetletju od začetka aktivnosti za rekonstrukcijo regionalne ceste, od Slovenske vasi do središča Šentruperta, so prenovljeno cesto v tem tednu predali namenu. 
Naložba je bila skupaj vredna nekaj več kot milijon evrov, občina je iz proračuna zagotovila dobrih 344 tisoč evrov.

S Policijske uprave Novo mesto so včeraj sporočili, da so bili 22. junija dopoldne obveščeni, da naj bi v okolici Šentjerneja neznanci ugrabili in oropali moškega. Policisti so na avtocesti kmalu izsledili in ustavili avto znamke BMW koprskih registrskih oznak. Motiv za kazniva dejanja naj bi bil dolžniško upniško razmerje. Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor. 

Novomeški poletni večeri so prestavljeni. Tako je včeraj sporočila Založba Goga, ki je organizator te tradicionalne poletne prireditve v novomeškem mestnem jedru. V Gogi se morajo ves čas prilagajati razmeram zaradi koronavirusa, saj imajo tudi vrsto mednarodnih projektov, kjer so gostje tudi s trenutno organizacijsko najbolj nehvaležnega območja Balkana. Velik izziv za Gogine dogodke predstavlja že sam prihod avtorjev s tega območja.

Več v oddaji Krka ob enih

Krka ob enih, 02.07.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri