mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Nek po ponovnem zagonu deluje s polovično močjo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.12.2020 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 14.383 testih potrdili 2412 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 32 covidnih bolnikov.

Do leta 2021 nas loči le še nekaj ur, a zaradi epidemije covida-19 letos ne bo tradicionalnih množičnih silvestrovanj na prostem, saj v veljavi ostaja prepoved druženja in zbiranja na javnih površinah. Dovoljeno bo sicer druženje z osebami iz največ dveh gospodinjstev, od 12. ure pa je sproščeno tudi gibanje med občinami.

Z današnjim dnem je začel veljati že sedmi interventni zakon, ki jih je vlada v obdobju od izbruha epidemije covida-19 pripravila z namenom omilitve njenih posledic in pomoč gospodarstvu. Z novimi ukrepi, tokrat vrednimi 550 milijonov evrov, se bo med drugim pomagalo najbolj ranljivim skupinam prebivalstva, zdravstvu, gasilcem in prevoznikom.

KRKA DOMA:
Nuklearno elektrarno Krško, ki se je po torkovem potresu na Hrvaškem samodejno zaustavila, so ponoči ponovno zagnali in priključili v omrežje. Zagon je potekal brez težav, elektrarna pa trenutno deluje s približno polovično močjo. Po dosegu 50-odstotne zmogljivosti je za danes predviden prehod na polno obremenitev.

Občini Šentjernej je uspel dolgo pričakovan odkup koncesije za opravljanje javne gospodarske službe zbiranja, odvajanja in čiščenja komunalnih, odpadnih in padavinskih voda. Od jutri, torej od 1. januarja 2021 naprej, je čistilna naprava v Šmalčji vasi v lasti Občine Šentjernej, izvajanje obvezne gospodarske javne službe zbiranja, odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda pa bo prevzelo občinsko javno podjetje Ekološka družba Šentjernej.

Policisti so uspešno končali preiskavo nasilnega ropa v okolici Krškega, ki naj bi ga v noči na 11. november izvršila moška iz okolice Brežic, ki sta skozi garažna vrata vlomila v stanovanjsko hišo. Kriminalisti so jima prostost odvzeli ta ponedeljek in ju pridržali, danes pa ju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zoper 34-letnika odredil pripor, zoper 19-letnika pa hišni pripor.

Osrednja informativna oddaja, 31.12.2020

Krka ob enih