mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Nekateri delavci po požaru v podjetju Treves na čakanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.01.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 11.494 PCR in hitrih testov ter potrjenih 1767 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 1266 covidnih bolnikov, 199 jih je potrebovalo intenzivno nego. Domov so odpustili 80 oseb, 23 jih je umrlo.

Vlada s 17. januarjem podaljšuje razglasitev epidemije za 60 dni, ob tem je podaljšala večino obstoječih protikoronskih omejitev, se pa odpirajo čistilnice. Pri prehodu meje so med izjeme, ki omogočajo prehod brez karantene, dodatno uvrstili dvolastnike zemljišč. Šole ostajajo zaprte.

Na območju ljubljanskih Most sta včeraj otroka padla v zaledenel ribnik na zasebni parceli. Eden od njiju je uspel sam splezati iz ribnika, drugega so iz vode rešili svojci. Sedemletni otrok je na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru, njegovo življenje je ogroženo.


KRKA DOMA:
Včeraj smo poročali o obsežnem požaru v podjetju Treves iz Biča, kjer so se gasilci z ognjem spopadali vse od tretje ure ponoči, ko je zagorelo, pa do sredine dneva, ko jim ga je uspelo dokončno pogasiti. Škode še nekaj časa ne bodo mogli oceniti, saj morajo poškodovane prostore najprej dobro pregledati in ugotoviti, če je sploh še kaj uporabnega. Glede nekaj več kot sto zaposlenih bodo morali verjetno tiste, ki ne bodo mogli delati, do sanacije in vnovične vzpostavitve proizvodnje, poslati na čakanje. Po požaru pa se ukvarjajo predvsem z iskanjem rešitev, da bi nepoškodovana orodja poslali sestrskim tovarnam po Evropi, ki bi nadomestila njihov proizvodni izpad.

Včeraj nekaj po 12. uri sta brežiška policista na cesti med Dobovo in Brežicami ustavljala voznika osebnega avtomobila. Svetlobnih in zvočnih znakov kršitelj ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in poskušal zapeljati na  dvorišče stanovanjske hiše, kar sta mu preprečila. Med postopkom z voznikom je iz stanovanjske hiše pritekel kršiteljev sin in napadel policista. Prav tako ju je napadel tudi 46-letni kršitelj in policista ugriznil v roko.  Policista sta zoper oba nasilneža uporabila prisilna sredstva in ju obvladala. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je 46-letni kršitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli.

Košarkarji Krke so sinoči po podaljšku premagali Rogaško z 79:74 in tri kroge pred koncem naredili pomemben korak k osvojitvi prvega mesta v rednem delu. Krko do konca prvega dela čakajo še tri tekme, prvo bodo 20. januarja igrali doma proti Šentjurju.

Osrednja informativna oddaja, 14.1.2021

Krka ob enih