Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

damjan-murko Njena.si

To je razlog, da Damjan Murko ni znova postal ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Neurje pustošilo tudi po Posavju

Piše: M.K.

Čas objave:
03.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Zaradi poškodb na poti čez Komarčo je Planinsko društvo Ljubljana-Matica omenjeno pot zaprlo. Do nadaljnjega bo tako zaprt odsek Koča pri Savici (653 m)-Komarča-Črno jezero (1324 m), so zapisali na spletni strani Planinske zveze Slovenije. Vse planince prosijo, da dosledno upoštevajo zaporo in se na pot ne podajajo.

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco danes ob 20.30 uri čaka začetek pokala challlenge, kvalifikacij za uvrstitev v ligo narodov, in sicer s tekmo proti Čilu. Turnir v Ljubljani bo prva izmed treh nalog slovenske vrste, ki jo čakajo v sezoni, na njem bodo poskušali popraviti krivico, ki jim jo je storila mednarodna zveza s tem, da je ni uvrstila med najboljše.

KRKA DOMA: Vremenska ohladitev je prišla skupaj z nalivi in močnimi sunki vetra. Območje občine Sevnica je včeraj v popoldanskih urah zajelo neurje. Gasilci so izčrpali vodo iz štirinajstih objektov, zavarovali dva zemeljska plazova in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt Neurje ni prizaneslo niti občini Krško.  Na ceste se je podrlo več dreves.V občini Litija in Ivančna Gorica so prav tako zaradi neurja posredovali prostovoljni gasilci.  

V novomeškem Revozu so danes dopoldne uradno zagnali serijsko proizvodnjo novega clia 5. Vzpostavitev proizvodne linije za novi model je stala 90 milijonov evrov, vlada je prispevala šest milijonov evrov projektne spodbude. Z novo naložbo v Novem mestu pričakujejo dodatnih 75 delovnih mest, dodatne naložbe in predvsem tehnološki preboj, ki predstavlja pomemben mejnik tako za tovarno kot lokalno okolje.

Mladinsko društvo Kostanjevica na Krki bo po lanskem prvem FKK - Festivalu kulture Kostanjevica ta konec tedna pripravilo njegovo tridnevno nadaljevanje. V poznih popoldanskih in večernih urah bo letos potekal od jutri do sobote, in sicer gledališki del na območju galerijskega kompleksa in glasbeni v kostanjeviškem mestnem predelu. Prinesel bo nastope "cenjenih glasbenikov, literatov in poklicnih gledališčnikov". Za prvi festivalski dan je napovedan nastop glasbenega dueta Silence. Obisk bo brezplačen. Več o programu pa na radiokrka.si.

Krka ob enih, 03.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri