atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo tudi Dolenjsko in Posavje

Piše: M.K.

Čas objave:
15.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Slovenija danes odpravlja še omejitve na meji z Italijo, uvedene zaradi novega koronavirusa. Od danes so odprti tudi vsi maloobmejni prehodi s Hrvaško. Odpirajo pa se tudi številne meje drugod po Evropi, med drugim francoske, češke in belgijske.

Agencija za varnost prometa in policija začenjata prvi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki bo potekala do nedelje. Z njo želijo opozoriti, kako nevarna je vožnja pod vplivom alkohola ali mamil ter takšno ravnanje v prometu v čim večji meri preprečiti.

V Sloveniji je od danes uradno odprta kopalna sezona. Obiskovalci plaž in kopališč bodo morali ohranjati razdaljo vsaj meter in pol. V vodi je zahtevana razdalja med kopalci dva metra.

KRKA DOMA: Območje Novega mesta je včeraj, okoli 19.30 ure zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalivala kletne prostore objektov, parkirišča, ulice ter križišča. V popoldanskih urah je tudi krško občino zajelo močno deževje. Med drugim je zalilo vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa, v naselju Kerinov grm pa so izčrpali vodo iz kleti stanovanjske hiše in jaška ob njej. Nekaj po 20. uri pa je na Gruči, v občini Šentjernej meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Ob krajevnih nalivih lahko močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer lahko pride do razlivanj. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Povečana je tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov. Prebivalci tistih območij, kjer so se plazovi v preteklosti že pojavljali, naj bodo posebej pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na zastajanje vode. 

Na delu dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami, naj bi med prenovo tega 7,7-kilometrskega odseka polovico cestišča proti Obrežju, danes zaprli za promet in ga preusmerili na drugo polovico avtoceste, kjer bo v obe smeri vožnje potekal enopasovno. V nadaljevanju bodo zaprli drugo polovico avtocestnega odseka proti Ljubljani. 
Med prenovo bodo ob zgostitvi prometa možni manjši zastoji.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je ob koncu petkovega obiska v Metliki odzval na pismo o romski problematiki, ki so ga dolenjski in belokranjski župani naslovili na predsednika vlade. Napovedal je, da se bodo ta teden sestali predstavniki notranjega ministrstva oz. policije in najbolj izpostavljenih občin Novo mesto in Kočevje. Hojs je dejal, da ob tem od policije na terenu pričakuje, da bo okrepila vse aktivnosti, ki bodo preprečevale bodisi kršitve javnega reda in miru bodisi izvedbe kaznivih dejanj. Metliški župan Darko Zevnik pa je glede omenjenega pisma pojasnil, da se je 11 dolenjskih in belokranjskih županov zanj odločilo zaradi zastoja pri reševanju omenjene problematike. Pismo je sicer spodbuda k nadaljevanju tvornega pogovarjanja in skupnega iskanja rešitev.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh napoveduje plohe.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 15.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri