tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Nizke nočne temperature vzele večino letošnjega sadja

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
08.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je na dopisni seji sklenila, da se v ponedeljek, 12. aprila, otroci vrnejo nazaj v vrtce, učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pa v šole. "To zavezo smo vam dali pred dobrim tednom dni pred ustavitvijo javnega življenja in jo danes izpolnjujemo," je na novinarski konferenci dejala ministrica Simona Kustec.

Ameriški tehnološki velikan Google, ki s storitvijo Street View omogoča uporabnikom navidezno raziskovanje sveta začenja pot po Sloveniji. V več krajih bo mogoče avtomobile s kamero na strehi opazovati do oktobra, obiskali bodo tako večja kot manjša mesta, med njimi tudi Grosuplje, Trebnje, Krško, Črnomelj, Sevnico, Kočevje, Novo mesto in Brežice.

KRKA DOMA:
Nizke nočne temperature so vzele večino letošnjega sadja. To je že četrta pozeba v zadnjih šestih letih in slovenskega sadja bo letos le za vzorec. Marelice in breskve so pozeble že pred tednom dni, škoda bo tudi na zgodnjih sortah grozdja. Kljub temu, da so nekateri sadjarji katastrofo blažili z oroševanjem, kurjenjem in dimljenjem, je pozeba prizadela vse vrste sadja, nekatere povsem. Najhuje je bilo prav na Dolenjskem, v Beli krajini in zgornjem delu Posavja, zelo nizke temperature so bile spet tudi na Bizeljskem, kjer so sicer po oceni stroke najboljše sadjarske lege.

Paliativna oskrba na Dolenjskem bi bila boljša, če bi bila povezana. To je bilo slišati na strokovnem srečanju, ki ga je pripravila novomeška Fakulteta za zdravstvene vede. Paliativna oskrba se začne z napredovano boleznijo, ukvarja se tako z bolnikom kot z njegovimi najbližjimi in poteka tudi v obdobju žalovanja.

Na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Gotenice, Mirnske doline, Suhe krajine in Bele krajine, Cerovega Loga ter na taktičnem simulatorju v centru kontrolorjev združenih ognjev v Cerkljah ob Krki se v tem tednu med 9. in 15. uro usposabljajo slušatelji mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev in v tem času je predvidenih tudi več preletov vojaških zračnih plovil. Gre za šesttedenski tečaj za pripadnike oboroženih sil iz sedmih partnerskih in zavezniških držav in iz Slovenske vojske.

Osrednja informativna oddaja, 8.4.2021

Krka ob enih