mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novo mesto bo dobilo višinsko razgledno ploščad

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
12.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 23.649 trstov, od tega 18.498 hitrih in 5151 PCR. Skupno je bilo potrjenih 1055 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 789 bolnikov s covidom-19, umrlo jih je 15. Slovenija tako ostaja trdno v oranžni fazi, v kateri se s ponedeljkom v šole vračajo vsi učenci, odpirajo se vse trgovine ter regijske meje, zaenkrat pa v veljavi še ostaja policijska ura.

Na fakultetah, višjih in srednjih šolah danes in jutri odpirajo vrata, a informativni dnevi tokrat zaradi epidemije covida-19, potekajo le virtualno. Koristne informacije za lažjo odločitev o izbiri šolanja so pripravile tudi študentske in dijaške organizacije.

KRKA DOMA:
Mestna občina Novo mesto je s Škofijo Novo mesto in Dekanijo Novo mesto podpisala pogodbo o služnosti za ureditev turistične razgledne ploščadi v zvoniku kapiteljske cerkve. Občina bo s ploščadjo upravljala 15 let in za višinski ogled zaračunavala simbolično vstopnino. Po tem obdobju bo upravljanje ploščadi prevzela župnija Kapitelj.


Semiški svetniki so potrdili letošnji proračun. Ta predvideva skoraj 5 in pol milijona evrov prihodkov, kar je nekaj več, kot je bilo v prvi obravnavi in več kot lani. Skoraj 40 odstotkov denarja bo namenjenega za naložbe. Skupaj z direkcijo za infrastrukturo bodo začeli urejati tudi del regionalne ceste skozi Podreber.


Novomeško gledališče vstopa v petnajsto leto delovanja s štirimi novimi premierami. Rdeča nit nove gledališke sezone so besede Roze Luxemburg, Tisti, ki se ne premaknejo, ne opazijo svojih verig. Ravnatelj Matjaž Berger je zadovoljen, da je Anton Podbevšek teater obstal in se razvija. Prva premiera, Črna koža, bele maske, bo že prihodnjo nedeljo, zaenkrat še preko spleta.


V ponedeljek bodo po jutranji prometni konici začeli s prenovo lesenega mostu na Otočcu, ki bo potekala predvidoma do sredine aprila. Do tedaj bo na mostu vzpostavljena popolna zapora, obvoz pa bo urejen čez prenovljen most v Šentpetru.

Osrednja informativna oddaja, 12.2.2021

Krka ob enih