reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novo mesto dobiva nove parkovne površine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2020 13:04

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob opravljenih 8063 testih potrdili 2226 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 43 bolnikov s covidom-19. V bolnišnicah so zdravili 1297 covidnih bolnikov, od tega 202 na intenzivni negi, 113 bolnikov pa so odpustili v domačo oskrbo.

Predsednik republike Borut Pahor ob prihajajoči 30. obletnici samostojne države razmišlja o skupinski pomilostitvi starejših bolehnih zapornikov. Ministrico za pravosodje Lilijano Kozlovič je tako že zaprosil za podatek, koliko obsojencev je trenutno na dolgotrajnejši prekinitvi kazni zapora iz zdravstvenih razlogov.

Policijska uprava Koper v sklopu preventivnih aktivnosti z natečajem poziva javnost k risanju risbic na temo preprečevanja uporabe in ozaveščanja o nevarnostih pirotehničnih izdelkov. Slogan natečaja, ki je odprt do 20. decembra, je Bodi zvezda, ne meči petard - letos si ognjemet lahko narišemo!

KRKA DOMA:

Na desnem bregu reke Krke, ob pumptrack poligonu v Portovalu, Mestna občina Novo mesto ureja nove parkovne površine, ki bodo mimoidočim ponudile dodaten prostor za sprehod, sčasoma pa tudi za otroško igro. V trenutni fazi urejanja, ki bo zaključena v tem mesecu, bodo poskrbeli za peščeno sprehajalno pot, v naslednji fazi pa bodo sprehajališče nadgradili še z otroškimi igrali.

V obnovljenem prostoru Trškega dvorca v starem sevniškem mestnem jedru je postavljena stalna razstava o razvoju ribištva na Sevniškem. Razstava je nastala v okviru projekta Riba je IN. Ker pa je dvorec trenutno zaprt, si lahko razstavo ogledate preko spletne predstavitve.

Župan Andrej Kavšek in direktor podjetja TGH d.o.o. Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za obnovo rudniškega izvoznega stolpa v TRIS Kanižarica. Obnova stolpa predstavlja poseg v nepremično dediščino, zato bodo vsa dela potekala v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Dela bodo trajala predvidoma do aprila 2021.

Osrednja informativna oddaja, 25.11.2020

Krka ob enih