Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novomeška bolnišnica ena od štirih za okužene oskrbovance domov za starejše

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Evropski vrh je še brez dogovora, nadaljevanje je predvideno po 16.uri. Po ostrih nočnih izmenjavah naj bi bilo zdaj vzdušje bolj pozitivno.

Pod okriljem agencije za varnost prometa in policije se danes začenja enotedenska nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov.

 KRKA DOMA: Novomeška bolnišnica bo ena od štirih za okužene oskrbovance domov za starejše. Na te oddelke bodo začasno sprejeli tiste oskrbovance iz domov, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom, a niso zboleli, torej zaradi covida-19 ne potrebujejo bolnišnične oskrbe. Tako bodo omogočili domovom z okužbami boljšo organizacijo in vzpostavitev izolacijskih con – sivo za sume na okužbo in rdečo za potrjene okužbe. V bolnišnice bodo oskrbovance premestili za dva ali tri dni. Za te oskrbovance bo v bolnišnicah zaenkrat skupno na voljo 50 postelj.

Na Mirni so svetniki zagotovili varstvo predšolskih otrok. Osnovna šola Mirna je namreč zaprosila za soglasje k delovanju osmih oddelkov Vrtca Deteljica in uporabo povečanega normativa. Za novo šolsko leto je komisija obravnavala 50 vlog, ki so jih starši pravočasno vložili za sprejem otrok v vrtec.

Na Brežiškem si obetajo nadaljevanje vlaganj v lokalno infrastrukturo. Ministrstvo za obrambo je namreč po dogovoru o medsebojnem sodelovanju pri projektu posodobitve vojaškega letališča Cerklje ob Krki za lokalno infrastrukturo in gasilce v Občini Brežice do zdaj namenilo skupaj 4 in pol milijona evrov in tako naj bi bilo tudi v prihodnje. Minister Tonin je ob nedavnem obisku v Brežicah navedel letni znesek med 300.000 in 600.000 evri, vendar dokončnega dogovora še ni.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 20.07.2020

Osrednja informativna oddaja