atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novomeška bolnišnica ena od štirih za okužene oskrbovance domov za starejše

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
20.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Evropski vrh je še brez dogovora, nadaljevanje je predvideno po 16.uri. Po ostrih nočnih izmenjavah naj bi bilo zdaj vzdušje bolj pozitivno.

Pod okriljem agencije za varnost prometa in policije se danes začenja enotedenska nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov.

 KRKA DOMA: Novomeška bolnišnica bo ena od štirih za okužene oskrbovance domov za starejše. Na te oddelke bodo začasno sprejeli tiste oskrbovance iz domov, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom, a niso zboleli, torej zaradi covida-19 ne potrebujejo bolnišnične oskrbe. Tako bodo omogočili domovom z okužbami boljšo organizacijo in vzpostavitev izolacijskih con – sivo za sume na okužbo in rdečo za potrjene okužbe. V bolnišnice bodo oskrbovance premestili za dva ali tri dni. Za te oskrbovance bo v bolnišnicah zaenkrat skupno na voljo 50 postelj.

Na Mirni so svetniki zagotovili varstvo predšolskih otrok. Osnovna šola Mirna je namreč zaprosila za soglasje k delovanju osmih oddelkov Vrtca Deteljica in uporabo povečanega normativa. Za novo šolsko leto je komisija obravnavala 50 vlog, ki so jih starši pravočasno vložili za sprejem otrok v vrtec.

Na Brežiškem si obetajo nadaljevanje vlaganj v lokalno infrastrukturo. Ministrstvo za obrambo je namreč po dogovoru o medsebojnem sodelovanju pri projektu posodobitve vojaškega letališča Cerklje ob Krki za lokalno infrastrukturo in gasilce v Občini Brežice do zdaj namenilo skupaj 4 in pol milijona evrov in tako naj bi bilo tudi v prihodnje. Minister Tonin je ob nedavnem obisku v Brežicah navedel letni znesek med 300.000 in 600.000 evri, vendar dokončnega dogovora še ni.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 20.07.2020

Osrednja informativna oddaja