Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeška bolnišnica išče novega direktorja

Piše: M.K.

Čas objave:
20.08.2019 10:28

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj posredovala zaradi pika kače pri planinski koči na Doliču. Tuja planinka je namreč menila, da v Sloveniji ni strupenih kač in je v roke prijela gada. V Sloveniji sicer živijo tri vrste strupenih kač, poleg laškega in navadnega gada še modras. Pohodnico so prepeljali v ljubljanski klinični center. Gorski reševalci pa so včeraj posredovali tudi na planinski poti na Triglav, kjer obnemogel planinec ni mogel nadaljevati poti, niti sestopiti. Planinca so prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Obiskovalci ljubljanskega Rožnika bodo morali biti do četrtka previdni. V gozdu v bližini Tivolija - ob ograji, ki meji gozd od Tivolija - in nad Cesto 27. aprila - nad dovozom v študentsko naselje - bo namreč danes stekel sanitarni posek drevja.

KRKA DOMA: Svet Splošne bolnišnice Novo mesto je razpisal prosto delovno mesto direktorja bolnišnice za mandatno dobo štirih let. Kot je razvidno iz objave v uradnem listu 16. avgusta, imajo kandidati 15 dni časa za prijavo. Direktorici novomeške bolnišnice Mileni Kramar Zupan se namreč izteka štiriletni mandat. Novembra 2015 je bolnišnico prevzela od Mire Retelj, ki jo je vodila 17 let. Novo vodstvo išče tudi zdravstveni dom v Ribnici.  

Na Cerovcu pri Črešnjevcu, je v soboto, PGD Črešnjevec organiziralo slovesnost ob prevzemu gasilskega vozila za prevoz moštva GVM-1. Gasilsko vozilo so kupili od PGD Radlje ob Dravi in je za društvo velika pridobitev. Slavnostni govornik na prireditvi je bil član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije, predsednik Gasilske zveze Semič in podžupan Občine Semič Rudi Kofalt. V gasilski paradi je bilo 72 uniformiranih gasilcev in 10 praporjev.

Zavod Situla in Mestna občina Novo mesto sta v nedeljo začela s prvo projekcijo projekta Kino na trgu. Kino se je začel s projekcijo filma Houston, imamo problem! Okoli 200 gledalcev je prvi večer pred Mestno hišo na Glavnem trgu uživalo v filmu režiserja Žige Virca. Kino na trgu se bo nadaljeval danes, z legendarnim filmom režiserja Jožeta Bevca iz leta 1977 z naslovom To so gadi v novi, digitalizirani verziji. Zadnja projekcija bo jutri, ko bodo predvajali komični film Jebiga. Vse projekcije se začnejo ob 20.30 uri in so za gledalce brez vstopnine.

Na Tolstem Vrhu so v petek zagnali klopotec. V sklopu praznovanja Jernejevega 2019 so pripravili Rokovo žegnanje z mašo in zagonom klopotca. Notar Mokropoljskega kluba mučenikov Stane Penca je povedal, da klub deluje že 32 let, klopotec pa postavljajo od leta 2002. Z obiskom so bili tudi letos zadovoljni.  Tudi med letom je klub zelo dejaven. Prva njihova vsakoletna akcija je zbor mučenikov 10. marca. Več o njihovih aktivnostih pa izveste tukaj

Krka ob enih, 20.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri