mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novomeška bolnišnica sprošča redno dejavnost

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
24.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Novoimenovani minister za zdravje Janez Poklukar je prevzel posle od premierja Janeza Janše, ki je od odstopa Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje konec decembra lani začasno vodil še zdravstveni resor. Tako se bo Poklukar udeležil tudi popoldanske seje vlade, na kateri bodo pretresali epidemiološke razmere v državi.

Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič je predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu. Mednarodna smučarska zveza je objavila končni vrstni red sezone v sprintih in potrdila, da v tej disciplini v sezoni ne bo več tekmovanj razen na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

KRKA DOMA:
V Splošni bolnišnici Novo mesto se razmere izboljšujejo. Ker število covidnih bolnikov pada oz. je padlo na dobro tretjino zmogljivosti tega oddelka, pa so ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov začeli izvajati tudi redni program. Covidni oddelek za zdaj ostaja v stari interni stavbi in na intenzivnem oddelku, medtem ko pljučno-infekcijsko stavbo odpirajo za redne bolnike. Najdaljše čakalne vrste so sicer na področjih ortopedije, žilnih posegov, kardiologije in funkcionalne diagnostike.

Svetniki v Bistrici ob Sotli so sledili glasovanju občanov. Soglasno so se odločili, da se občina priključi bodoči Savinjski ali Celjski pokrajini. Predlagali bodo sicer, da bi se imenovala Celjska pokrajina. Zdaj bodo začeli postopke, se pa v drugo pokrajino lahko prestavijo le, če jih bo tja uvrstila država z zakonom.


Trebnje je dobilo najbolj pisano in najbolj valovito otroško igrišče. Pri načrtovanju so želeli izgraditi nekoliko drugačno otroško igrišče, kot so jih poznali do sedaj. Zasnovano je tako, da omogoča kakovostno preživljanje prostega časa večjemu številu otrok na manjšem prostoru, kar spodbuja medsebojno komunikacijo in socialne stike, ki jih s pojavom modernih tehnologij skoraj ni več v tej obliki. Igrišče ponuja prostor, kjer se bo lahko izživela otroška razposajenost, kjer bodo otroci lahko plezali, se spuščali, telovadili in z ogromno zabave razvijali občutek za ravnotežje, motorične sposobnosti in koordinacijo. Hkrati pa z urejenimi dostopi omogoča zabavo tudi invalidnim otrokom.

Osrednja informativna oddaja, 24.2.2021

Krka ob enih