kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški dom starejših občanov zaprt za obiskovalce

Piše: M.K.

Čas objave:
10.08.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 332 testiranj, kar je 28 testiranj več kot pa dan prej, in potrdili šest novih primerov okužb s koronavirusom. Kot v soboto, je tudi včeraj umrla ena oseba.

Danes se je začela enotedenska preventivna akcija Hitrost, katere namen je umirjanje prometa in s tem večja varnost vseh udeležencev. Kršitve cestnoprometnih predpisov s področja hitrosti v Sloveniji še vedno predstavljajo tretjino vseh kršitev, neprilagojena hitrost je med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

KRKA DOMA: V Domu starejših občanov Novo mesto, so po potrjeni okužbi z novim koronavirusom, v soboto opravili testiranja še treh sodelavk, ki so bile z okuženo v neposrednem stiku oz. v isti izmeni. Vsi trije testi so bili negativni, je pojasnila direktorica doma Milena Dular. Okužena sodelavka je delala na oddelku, kjer je 57 stanovalcev. Dogovorjeni so, da bodo vseh 57 testirali danes. Za zdaj pa po besedah Dularjeve ne kaže, da bi se kdo od njih počutil slabše oz. nihče nima kakšnih simptomov okužbe. Takoj po odkriti okužbi so v domu sicer izvedli preventivne ukrepe. 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, na katerem je delala, pa so spremenili v sivo cono. Kot je za Dolenjski list povedala pomočnica direktorice DSO Novo mesto Sonja Jurečič, so okužbo potrdili pri eni od zaposlenih, za katero domnevamo, da se je okužila na dopustu. Sprejeli so vse potrebne ukrepe in sodelujemo s pristojnimi institucijami. 13 zaposlenih, s katerimi je imela okužena stike, so iz preventivnih razlogov izločili iz delovnega procesa in so zdaj v samoizlozaciji. Dom je do nadaljnjega zaprt za obiskovalce. V soboto so eno novo okužbo potrdili tudi v občini Črnomelj. 

Novomeški GRM - Center Biotehnike in turizma bo do konca maja prihodnje leto dobil nov prizidek. Lani februarja jim je požar uničil stavbo s skladišči, hladilnicami, laboratorijem in učilnicami za praktični pouk. Nadomestna enonadstropna zgradba naj bi dijake in študente sprejela prihodnje šolsko leto, graditi pa bodo začeli v kratkem. 

Grosupeljski policisti so v petek, z odredbo za hišno preiskavo potrkali pri 42-letnemu osumljencu, pri katerem so našli 1,5 kilograma posušene prepovedane konoplje, 15 gramov kokaina, 16 sadik rastline konoplje, revolver, avtomatsko pištolo, puško ter 111 nabojev za omenjeno orožje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo moškega kazensko ovadili.

V Beli krajini pripravljajo Filmski tabor Kolpa. Črnomaljski Zavod za izobraževanje in kulturo ga bo prvič izvedel v Vinici tik ob reki Kolpi. Filmski tabor Kolpa bo od 27. do 29. avgusta, zaključili pa ga bodo ob ogledu nastalih filmskih del – dveh igranih filmov in enega dokumentarca. Prijave sprejemajo na spletni strani ZIK-a še do te nedelje.

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 10.08.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri