bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Novomeški kriminalisti odkrili večjo gospodarsko goljufijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2020 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 7178 testiranj na novi koronavirus, potrjenih pa je bilo 2429 primerov okužbe, umrlo je 57 covidnih bolnikov. Gre za tretji najvišji prirast dnevnih okužb doslej, delež pozitivnih je bil 34-odstoten..

V Levici so vlado pozvali, naj odpravi diskriminacijo delavcev, ki se borijo proti novemu koronavirusu. Zahtevajo, da se delavcem v zasebnem sektorju prizna enake dodatke za delo v rizičnih razmerah, kot jih prejemajo zaposleni v javnem sektorju, ter da se tem delavcem v primeru okužbe na delovnem mestu zagotovi 100-odstotno nadomestilo plače.

V stanovanju v Ljubljani so včeraj popoldne našli štiri nezavestne osebe, ki so jih zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljali v UKC Ljubljana. Gre za člane iste družine, njihovo življenje pa ni več ogroženo.

KRKA DOMA:
Novomeški kriminalisti so po večletni obsežni preiskavi v Posavju in na Dolenjskem odkrili večje število osumljencev oziroma večjo gospodarsko goljufijo. Ovadili so več osumljencev, tudi podjetja. Ugotovili so, da so posamezni delodajalci, štirje iz Posavja in eden iz Novega mesta, prenašali poslovanje iz prezadolženih družb na druge družbe, dolgovi pa so praviloma nastajali zaradi neplačevanja prispevkov, izplačila plač in drugih davčnih obveznosti. Družbe so po blokadi svojih računov prenehale s poslovanjem, posle pa so osumljeni preusmerili na povezane družbe.

Začetek meteorološke zime nam je postregel s prvo letošnjo snežno odejo. Padavine naj bi se še nekoliko okrepile, zato previdno na cestah. Kot nam je povedal Tone Hrastar iz družbe CGP Novo mesto, ki skrbi za ceste na tem koncu, se je zimska sezona za njih začela že pred sneženjem, imajo tudi organizirano dežurstvo na vseh 12-ih bazah. Popoldne se bo sneženje okrepilo, najmočnejše bo ponoči, jutri bodo padavine začele slabeti. Bo pa jutri možna tudi poledica, zato previdno in nikar na pot brez ustrezne zimske opreme.

Zakorakali smo v zadnji mesec v letu, ki ga v Sevnici poznajo pod imenom Čarobni december. Vsebine bodo letos prilagojene razmeram, pripravljene s pomočjo sodobnih komunikacijskih poti. Praznična osvetlitev mesta bo zasijala ta petek ob 17. uri, ko bo predvajan spletni dogodek –različica doslej vsakoletnega pohoda Z lučko na grad. Varčne led lučke bodo krasile rondoje, središče pri železniški postaji, glavni most čez Savo. Sevnico bodo krasile tudi tradicionalne sevniške voščenke, luči v obliki jabolk. Posebno mesto bo tokrat namenjeno drevesoma želja, eden bo na sevniškem Trgu svobode, drugi pa na gradu. Z dobrimi željami, zapisanimi na listek, lahko drevo opremi vsakdo.

Osrednja informativna oddaja, 2.12.2020

Krka ob enih