mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški kriminalisti stopili na prste preprodajalcem droge na območju Bele Krajine in Dolenjske

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.11.2020 13:01

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so pri nas opravili 5895 testov in potrdili 1564 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 26 bolnikov s covidom-19. V bolnišnicah se je zdravilo 1069 covidnih bolnikov, med njimi 168 na oddelkih za intenzivno nego, kar je sedem več kot dan prej. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 92 bolnikov.


Prihodnji teden bo pouk za vse učence potekal na daljavo. V vrtcih bodo opravljali le nujno varstvo otrok. Je pa z današnjim dnem je dovoljeno opravljanje storitve pedikure. Odprte bodo lahko tudi nekatere specializirane trgovine, denimo z izdelki za otroke, motornimi vozili in pohištvom.


Danes se začenja drugi del nacionalne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Policisti bodo preverjali vožnjo pod vplivom alkohola, poleg tega pa bodo izvedli preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Akcija bo trajala do 15. novembra.

KRKA DOMA:
Novomeški kriminalisti so zaključili večmesečno preiskavo organizirane kriminalne združbe, ki je prepovedano drogo preprodajala na območju Bele krajine in Dolenjske. 48-letni moški, njegova 45-letna partnerka in 25-letni sin z območja Črnomlja, so v Beli krajini in v Novem mestu vzpostavili mrežo odjemalcev prepovedanih drog, predvsem heroina, kokaina in konoplje. Ugotovljeno je bilo tudi, da sta 45-letna osumljenka in 48-letni osumljenec nekaterim odvisnikom, ki so jima dolgovali denar, grozila da jih bosta ubila ali poškodovala.

Na letošnjem novomeškem Startup vikendu sodeluje 10 osnovnih in 3 srednje šole. Na tokratnem dogodku pričakujejo skupno 90 osnovnošolcev in srednješolcev. Ekipe se bodo v dveh dneh, zaradi aktualnih razmer preko spleta, naučile korakov sodobnega podjetništva in se seznanile o poteku razvoja lastne podjetniške ideje. Med sodelujočimi so osnovne šole Brusnice, Center, Dolenjske Toplice, Drska, Grm, Stopiče, Šentjernej, Šmarjeta, Žužemberk in Prevole, pa Ekonomska šola Novo mesto, Gimnazija Novo mesto ter Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija.

Z Občine Črnomelj so sporočili, da bo od sobote črnomaljska tržnica spet odprta. Da bi čim prej zajezili širjenje okužb, na občini prosijo, da obiskovalci na tržnico prihajajo zdravi, brez vsakršnih znakov morebitnih respiratornih okužb, obiskujejo naj jo posamično in pri tem upoštevajo pravila gibanja. laga, ki bo na voljo na stojnicah, se kupci ne bodo smeli dotikati, kupljeno pa bo zapakiral izključno prodajalec.

Osrednja informativna oddaja, 6.11.2020

Krka ob enih