kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Novomeški vrtci bodo prihodnji teden večinoma odprti

Piše: M.K.

Čas objave:
23.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji so včeraj opravili 6745 testov na okužbo z novim koronavirusom, 1656 jih je bilo pozitivnih. Umrla sta dva bolnika s covidom-19, je pojasnil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Na oddelkih za intenzivno terapijo se zdravi 67 bolnikov. Kacin je dejal, da v državi po številu novih okužb med drugim izstopajo Domžale, Škofja Loka in Žalec, med kraji z našega območja pa Novo mesto.

Jutri se zaostrujejo ukrepi - zaprti bodo trgovski centri, odprte ostajajo živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom, s hrano za živali in s kmetijskimi potrebščinami. Za en teden bodo vrata zaprli tudi vrtci, vendar bodo starši, ki morajo nujno fizično na delo, svoje otroke lahko pripeljali. Starši vrtčevskih otrok, ki zaradi zaprtja vrtcev ne bodo mogli delati, bodo dobili 80 % nadomestilo plače.

KRKA DOMA: Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da imajo zasedenih 20 bolnišničnih postelj, od tega tri na intenzivni negi. Skupno je na razpolago 57 postelj za bolnike okužene s koronavirusom, od tega so štiri na voljo na oddelku intenzivne nege. Gre za stanje, ki se dnevno spreminja, sorazmerno s potrebami pa število razpoložljivih postelj tudi ves čas prilagajajo. V novomeški bolnišnici po besedah vodstva reden program deluje skorajda nemoteno, prenaročili so le določene nenujne operativne posege ter nenujne preglede v določenih specialističnih ambulantah. 

Vodje novomeških vrtcev so se organizirale in pridobile informacijo od vseh večjih zaposlovalcev v Mestni občini Novo mesto, ki so sporočili, da bodo predvidoma v počitniškem času vsa večja podjetja delovala nemoteno. To posledično pomeni, da v večini starši in skrbniki spadajo v kategorijo tistih, ki za varstvo nimajo drugih možnosti, kar je v skladu z vladnimi priporočili o tem, po kakšnem ključu se starši in skrbniki odločajo o potrebi za varstvo otrok v času epidemije.
V skladu s tem bodo zaradi potrebe po varstvu novomeški vrtci delovali nemoteno. 

Občina Črnomelj prodajalcem in obiskovalcem ''sobotne'' tržnice v Črnomlju sporoča, da zaradi resnosti trenutnih razmer v Sloveniji, ta zaradi preprečevanja okužb s covid-19, do nadaljnjega ne bo obratovala. Tako kot že v prvem valu epidemije pa Občina Črnomelj tudi tokrat poziva k nakupu lokalnih proizvodov. Le tako bo vsak posameznik prispeval h krepitvi neodvisnosti na prehranskem področju, posledično pa zagotavljal in ohranjal delovna mesta v kmetijskem sektorju. Občina Črnomelj tako na svoji spletni strani objavlja tudi seznam lokalnih ponudnikov hrane z območja občine, vključno s ponudniki tamkajšnje tržnice. Tiste, ki imajo registrirano proizvodnjo in prodajo lokalne hrane in želijo, da jih uvrstijo na seznam ponudnikov, pa lahko pokličejo na Občino Črnomelj.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Janez Markošek za jutri napoveduje oblake in dež, ki bo povsem ponehal v nedeljo, ko se bo spet pokazalo sonce. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 23.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri