katerina tikhonova Svet24.si

Putinovo hčerko "dobili" v Nemčiji. Neverjetno, ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

janja-zupan Odkrito.si

Se še spomnite nekdanje misice Janje Zupan? ...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Nuklearka presegla načrtovano proizvodnjo

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
22.07.2020 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" je bila danes z vami Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Na Brdu pri Kranju se je na delovnem posvetu sešla vlada. Glavna tema pogovorov je vprašanje, kako čim bolj učinkovito počrpati milijarde evrov, ki bodo Sloveniji na voljo v okviru ta teden dogovorjenega svežnja za okrevanje Evropske unije po korona krizi.

Na Hrvaškem pogrešajo 44-letnega Slovenca Gregorja Jesinovca, ki se je v ponedeljek iz Valbandona nedaleč od Pulja odpravil v neznano z avtomobilom znamke kia slovenske registracije LJUBLJANA-71-BFZ. Kot so objavili na spletni strani hrvaške vlade nestali.hr, je bil pogrešani rojen v Kranju, bivališče pa ima v Homcu.

KRKA DOMA: Krška nuklearka je lani presegla načrtovano proizvodnjo in ob 628-tih zaposlenih v lanskem remontnem letu ustvarila nekaj manj kot 174,21 milijona prihodka in hkrati enak odhodek. Ob izpolnjevanju vseh varnostnih kazalcev in zahtev je obratovala zanesljivo in stabilno.

Na gradu Grm so sinoči odprli prestavljene Novomeške poletne večere, ki bodo na grmskem gradu in v mestni Knjigarni Goga do vključno 22. avgusta, zatem pa tam načrtujejo že utečeni novomeški festival kratke zgodbe. Organizator prireditev - Založbe Goga navaja, da se morajo skladno s protiepidemiološkimi pravili obiskovalci predhodno najaviti. Posamično prireditev Novomeških poletnih večerov lahko obišče največ 150 najavljenih obiskovalcev.

Praznovanje krškega speedwaya so odnesli korona ukrepi. 22. junija je minilo 40 let od prve največje dirke svetovnega ranga, to je bila dirka parov, ki jo je kljub močni konkurenci drugih klubov nekdanje Jugoslavije, FIM-a zaupala krškemu AMD-ju. Takratni predsednik AMD Edo Komočar se je spominjal začetkov.

Podrobneje o vsem v oddaji »Krka ob enih«.

Krka ob enih, 22.07.2020

Osrednja informativna oddaja