Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih - Ob Radulji bo urejeno

Piše: V.M.

Čas objave:
18.01.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Vanja Movrin

SVET NA KRKI:
Ob rahlem umirjanju epidemije v državi se nakazujejo možnosti postopnega sproščanja nekaterih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je v soboto ocenil, da bi o sproščanju lahko razmišljali že prihodnji teden.
Nemška policija je v soboto okoli 17.15 na frankfurtskem letališču obravnavala 38-letnega Slovenca, ker ni nosil zaščitne maske. Moški se je odzval agresivno. "Vse vas bom pobil, Alah je velik," je dejal ob tem. Skušal je pobegniti, a so ga policisti obvladali. Ko je skušal pobegniti, prtljage ni vzel s seboj. Zaradi tega so izpraznili terminal 1. V prtljagi pa ni bilo ničesar nevarnega.
KRKA DOMA:
V Občini Škocjan so kot vodilni partner projekta te dni začeli projekt ureditve območja ob potoku Radulja. Zanj nameravajo odšteti nekaj manj kot 170.000 evrov, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja pa bo zanj prispeval nekaj manj kot 95.000 evrov. Projekt vključuje celostno in trajnostno ureditev območja ob Radulji v občinskem središču pod Metelkovim domom.
Hud rušilni potres na Hrvaškem konec lanskega leta smo čutili tudi Dolenjci, a kot se je kmalu pokazalo, so posledice marsikje tudi materialne. V Šentjernejski župniji je huje poškodovanih pet cerkva in kot pove župnik Anton Trpin, so si jih že ogledali skupaj s predstavniki novomeške enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Huje so poškodovane: podružnična cerkev sv. Martina v Grobljah, ki je zelo razpokana, med drugim je veliko razpok videti tudi na poslikavah; podružnična cerkev sv. Kozme in Damijana v Gorenjem Gradišču, ki je ravno tako razpokana, odpadli so večji kosi ometa, vprašljiva je statika; ter župnijska cerkev sv. Jerneja v Šentjerneju, kjer je potres povzročil dolge razpoke in poškodbe na obokih.

Osrednja informativna oddaja, 18.01.2021