jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

stank, štirikolesnik, rudnik Svet24.si

FOTO: 70-letnega kmeta na štirikolesniku ...

milan kucan pl Reporter.si

Boj za preživetje SD: Smrt Janeza Kocijančiča ...

Alenka Bratušek Svet24.si

FOTO: Bratuškova pristala v bolnišnici

protest, šole Necenzurirano

Bi radi v šolo? Pridite na sodišče. #kolumna

Başak Gümülcinelioğlu - Sen Çal Kapımı Njena.si

Piril v resnici prepeva romantično pesem Ko ...

na granici _NNL3 Njena.si

Filip Juričić razkril dogajanje iz zakulisja ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Občina Črnomelj ima danes svoj praznik

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
19.02.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Po podatkih sledilnika je bilo včeraj po 4566 PCR-testiranjih potrjenih 910 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 20 odstotkov izvidov PCR-testov. Hospitaliziranih je 623 bolnikov s covidom-19, umrlo jih je sedem.

V Društvu gledaliških režiserjev so ogorčeni ob razkritju spolnih nadlegovanj ter zlorab na AGRFT. Ostro obsojajo vsako vrsto nadlegovanja ali nasilja in izrekajo podporo Mii Skrbinac, ki se je osebno izpostavila. Na vodstvo AGRFT in Univerze v Ljubljani apelirajo, da pospešijo postopke v zvezi s prispelimi prijavami.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je lansko leto, ki ga je zaznamovala pandemija covida-19, zaključil z rekordno čisto izgubo dobrih osem milijard evrov. Leto prej je ustvaril 19 milijonov evrov dobička. Več kot polovico izgube je sicer prispeval japonski partner Nissan

KRKA DOMA:
Občina Črnomelj danes praznuje svoj občinski praznik, ki ga bodo obeležili s prireditvijo, na kateri bodo med drugim podelili občinska priznanja. Prireditev s kulturnim programom seveda ne bo v živo, na ogled bo nocoj ob osmih na YouTube kanalu Občine Črnomelj in na TV Vaš kanal.

Bistriški svetniki se bodo izjasnili, v kateri pokrajini naj bo občina Bistrica ob Sotli. Že več kot desetletje delujejo v sklopu Regionalne razvojne agencije Posavje, kjer so izvedli veliko skupnih projektov, vendar pa si večina občanov želi v Savinjsko pokrajino. O tem bodo nocoj razpravljali tudi bistriški svetniki, saj morajo občine svoje stališče do osnutka pokrajin sporočiti do 1. marca.

Na Mestni občini Novo mesto so za leto 2021 objavili javni poziv za subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem na območju Novega mesta, s čimer nadaljuje s podporo mladim, ki prvič rešujejo stanovanjsko problematiko, poziv pa je namenjen mladim pred 35. letom starosti. Zainteresirani lahko oddajo vlogo do porabe proračunskih sredstev oziroma najkasneje do 30. novembra.

Metliški policisti so med hišno preiskavo pri 37-letnemu osumljencu iz
Metlike našli in zasegli več kot 6 kilogramov posušene konoplje, naboj in pripomočke za pakiranje. Trebanjski policisti pa so prav tako med hišno preiskavo pri 40-letniku iz Sevnice zasegli 37 nabojev in dve puški, za katere nima ustreznih dovoljenj.

Osrednja informativna oddaja, 19.2.2021

Krka ob enih