900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Občina Šentrupert želi občanom zagotoviti nemoteno in hitro zdravstveno oskrbo

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
02.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
LMŠ, SD, Levica in SAB so v DZ vložile predlog ustavne obtožbe premierja Janeza Janše. Očitajo mu kršenje več členov ustave in zakonov. Med drugim s tem, da naj bi si vlada prisvojila vse pristojnosti upravljanja z epidemijo in da ni naročila vseh cepiv, ki bi jih lahko. Očitajo mu pritiske na medije in tožilstvo.

Obdukcija po smrti osemletne deklice, ki jo je v Mengšu pogrizel pes, je po neuradnih informacijah časnika Večer pokazala, da so smrt povzročili ugrizi psa. Policija dogodek še preiskuje. Po poročanju več medijev so psa včeraj uspavali v zavetišču, kjer so zanj skrbeli po tragediji.

KRKA DOMA:


Občina Šentrupert želi občanom zagotoviti nemoteno in hitro zdravstveno oskrbo. Trenutno za primarno zdravstveno oskrbo skrbi Zdravstveni dom Trebnje, Šentrupertčani pa obiskujejo splošnega zdravnika v Trebnjem, na Mirni ali v Mokronogu. Da bi zagotovili dostop do zdravnika v svoji občini,
je občinski svet potrdil odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti v občini. Kot je ob tem še dodal župan Andrej Martin Kostelec, bo treba v nadaljevanju svoje moči usmeriti v to, da v Šentrupert pritegnejo zdravnika.

V Krki so tudi letos izbrali tri izjemne mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju in jim podelili priznanje Krkin talent leta 2020. Prejeli so 17 predlogov, izbira najboljših je bila zahtevna naloga, a tudi letos so izbrali tri, po mnenju strokovne komisije najboljše in to so Tereza Zupet, Luka Udovč in Maša Radovan. Plakete je poleg treh talentov leta prejelo še 14 nadobudnih mladih članov društev in ustanov, katerih delovanje podpirajo.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v teh dneh predstavlja novo knjižnično storitev – spletno zbirko mednarodnih filmov in dokumentarcev Kanopy, ki vsebuje bogat in kakovosten nabor mednarodnih filmov in dokumentarcev. Ponuja več kot 30.000 naslovov filmov, razvrščenih v 100 različnih kategorij, med njimi v pododdelku Kanopy Kids tudi videovsebine za otroke.

Osrednja informativna oddaja, 2.4.2021

Krka ob enih