princ filip Svet24.si

To je edina slaba stvar, ki jo je imel o kraljici ...

Kaitlin Higgins Svet24.si

10-letnemu sinu poskušala odrezati jezik, preden ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

koper, lokal, terasa Svet24.si

Tudi pitje kave v lokalu ni več preprosto. To je ...

45a9600e7cb0bcb2630de6ac3c5310eb Necenzurirano

V Bruselj gredo s falconom cepiva, nazaj pa Jelko ...

lopez ločitev Odkrito.si

Benniffer - Novo nadaljevanje? Vrnitev sanjskega ...

Ivan Vukelić in mama Dubravka Njena.si

Ugodno oddam sina: Ivan spet na malih ekranih

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Občina Šentrupert želi občanom zagotoviti nemoteno in hitro zdravstveno oskrbo

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
02.04.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
LMŠ, SD, Levica in SAB so v DZ vložile predlog ustavne obtožbe premierja Janeza Janše. Očitajo mu kršenje več členov ustave in zakonov. Med drugim s tem, da naj bi si vlada prisvojila vse pristojnosti upravljanja z epidemijo in da ni naročila vseh cepiv, ki bi jih lahko. Očitajo mu pritiske na medije in tožilstvo.

Obdukcija po smrti osemletne deklice, ki jo je v Mengšu pogrizel pes, je po neuradnih informacijah časnika Večer pokazala, da so smrt povzročili ugrizi psa. Policija dogodek še preiskuje. Po poročanju več medijev so psa včeraj uspavali v zavetišču, kjer so zanj skrbeli po tragediji.

KRKA DOMA:


Občina Šentrupert želi občanom zagotoviti nemoteno in hitro zdravstveno oskrbo. Trenutno za primarno zdravstveno oskrbo skrbi Zdravstveni dom Trebnje, Šentrupertčani pa obiskujejo splošnega zdravnika v Trebnjem, na Mirni ali v Mokronogu. Da bi zagotovili dostop do zdravnika v svoji občini,
je občinski svet potrdil odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti v občini. Kot je ob tem še dodal župan Andrej Martin Kostelec, bo treba v nadaljevanju svoje moči usmeriti v to, da v Šentrupert pritegnejo zdravnika.

V Krki so tudi letos izbrali tri izjemne mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju in jim podelili priznanje Krkin talent leta 2020. Prejeli so 17 predlogov, izbira najboljših je bila zahtevna naloga, a tudi letos so izbrali tri, po mnenju strokovne komisije najboljše in to so Tereza Zupet, Luka Udovč in Maša Radovan. Plakete je poleg treh talentov leta prejelo še 14 nadobudnih mladih članov društev in ustanov, katerih delovanje podpirajo.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v teh dneh predstavlja novo knjižnično storitev – spletno zbirko mednarodnih filmov in dokumentarcev Kanopy, ki vsebuje bogat in kakovosten nabor mednarodnih filmov in dokumentarcev. Ponuja več kot 30.000 naslovov filmov, razvrščenih v 100 različnih kategorij, med njimi v pododdelku Kanopy Kids tudi videovsebine za otroke.

Osrednja informativna oddaja, 2.4.2021

Krka ob enih