Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Občine pozivajo k izvajanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa

Piše: M.K.

Čas objave:
19.10.2020 13:03

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Sloveniji je bilo včeraj opravljenih 2637 testov, potrjenih je bilo 537 novih okužb. Delež pozitivnih testov je bil tako več kot 20-odstoten. Hospitaliziranih je 289 ljudi, 55 jih je na intenzivni negi. Ena oseba je umrla.

Vlada na današnji dopisni seji sprejela omejitev druženja nad šest ljudi in prepoved gibanja ponoči. Omejitev gibanja bo veljala od 21. do 6. ure, omejitev začne veljati v torek ob 21. uri. Vlada prepoveduje vse prireditve, maše, poroke v vseh regijah, tudi v edini oranžni.

KRKA DOMA: Pred kratkim je bil v Sevnici sestanek razširjenega štaba tamkajšnje Civilne zaščite, ki so se ga udeležili predstavniki zdravstvenega doma, gasilske zveze, policije, KŠTM Sevnica in aktiva ravnateljev. Vsaka od služb je predstavila aktualne poudarke dela in usmeritve za čim boljše, povezano in usklajeno soočanje z aktualnimi razmerami. Štab se bo v naslednjih tednih srečeval po potrebi. Več o ukrepih najdete tukaj

Kot je včeraj sporočil Štab Civilne zaščite občine Črnomelj, je v občini Črnomelj trenutno 21 aktivno okuženih oseb, kar je enkrat več kot so jih beležili spomladi v prvem valu. Glede na trende v državi bo število okuženih še naraščalo. Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek občanom sporoča, da se držijo navodil, naj bodo še posebej racionalni in previdni, saj se odgovornost pravzaprav začne pri nas samih. Verjame namreč, da si nihče ne želi povečanja števila okužb, zato sporoča še - bodite samodisciplinirani. Županovo izjavo o trenutnih razmerah si preberite tukaj

Letošnja Zelemenjava je uspela, odzvalo se je več kot dvesto ljudi, zamenjali so 130 kg pridelkov,« so sporočilu z novomeškega območnega združenja Rdečega križa. S prostovoljnimi prispevki so zbirali sredstva za obogatitev Sklada za pomoč ljudem v stiski. Skupaj s peko kostanja in palačink so zbrali 405 evrov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni vremenoslovec z Agencije za okolje Janez Markošek tudi za jutri napoveduje sonce. 

Več v oddaji Krka ob enih 

Krka ob enih, 19.10.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri