Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Obstajajo alternative HE Mokrice

Piše: M.K.

Čas objave:
25.04.2019 13:04

V informativni oddaji, Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V prometni nesreči na avtocesti Zagreb - Beograd nedaleč od hrvaško-srbske meje so danes nekaj po polnoči umrle štiri osebe, med katerimi je bil tudi 14-letni deček. Odrasle osebe so bile stare med 42 in 47 let. V vozilu škoda octavia s slovenskimi registrskimi tablicami je bilo pet državljanov Srbije, preživel je le tisti, ki je bil pripet z varnostnim pasom. 

Danes zvečer bo znano, kdo bo slovenski hokejski prvak za sezono 2018/19. V povratni finalni tekmi državnega prvenstva se bosta v dvorani Tivoli ob 20. uri pomerila SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice. Jeseničani imajo po prvi domači tekmi prednost z zmago 4:2.

KRKA DOMA: 
Hidroelektrarna (HE) Mokrice bi, tako kot ostale HE, spremenila rečni prostor in ogrozila ribje vrste, saj omilitveni ukrepi ne delujejo, opozarja Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki je doseglo nov postopek o okoljevarstvenem soglasju za to HE. Poudarja, da obstajajo druge možnosti, tako glede protipoplavne zaščite kot uporabe obnovljivih virov. V društvu so zelo zadovoljni s sodbo upravnega sodišče, ki je na podlagi tožbe društva zahtevalo nov postopek izdaje okoljevarstvenega soglasja, saj se je izkazalo, da so upravičeno opozarjali na nezakonitosti. 

V straškem kulturnem domu je bila v torek slovesna proslava ob občinskem prazniku, ki ga sicer obeležujejo 22. aprila. Tradicionalno so ob tem podelili priznanja, letos tri občinska in tri županova. Stražani so za občinski praznik izbrali dan, ko je leta 1878 v Vavto vas prišla šola in z njo izobraževanje. Župan Dušan Krštinc je povedal, da so na prireditvi podelili tri županova priznanja, letošnji občinski nagrajenci pa so štirje. 

Ob svetovnem dnevu Zemlje sta Občina Črnomelj in Fotoklub Črnomelj v črnomaljski knjižnici pripravila fotografsko razstavo Vinka Kukmana z naslovom »Biseri v ogrlici narave«. V okviru dogodka je Vinku Kukmanu župan Andrej Kavšek izročil ekološko pohvalo »Breza« za leto 2018. Oba sta v svojem nagovoru navzočih poudarila, da bi vsak dan moral biti dan Zemlje.

Krka ob enih, 25.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri