Princ Andrew Svet24.si

Princ Andrew le še sprehajalec psov?

maxresdefault Svet24.si

FOTO: Najbogatejši vladar ima 7000 luksuznih ...

Peter-Suhel Necenzurirano

Bivši šef Janševega kabineta v treh letih do ...

igor pirkovic bobo Reporter.si

Manipulacija Igorja Pirkoviča v TV Dnevniku: ...

ronaldo 2 Ekipa24.si

Joj, kakšen revež! Prizor osupne, Ronaldo po ...

Blaž Kričej Režek, sanjski moški Njena.si

Znano, kdaj se prične šov Sanjski moški

matjaž kek jan oblak Ekipa24.si

V srce! Kek o očitkih, da Slovenci nočejo igrati...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Od ponedeljka popolna zapora državne ceste v Šmihelu

Piše: M.K.

Čas objave:
29.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ob odpiranju šol v združenju ravnateljev opozarjajo, da vlada šolam ni dala dovolj časa za pripravo, je poudaril predsednik združenja Gregor Pečan. Dodal je, da vladna komunikacija kaže na nespoštovanje zaposlenih, učencev in staršev. Glavnik tajnik Sviza Branimir Štrukelj pa je opozoril, da šolniki pri odločitvi niso sodelovali. Kot je pojasnil Pečan, je ukrep pričakovan in bodo pouk lahko organizirali. Težave pa imajo pri organizaciji prevoza v šolo, šolske prehrane in podaljšanega bivanja.

Vladni govorec Jelko Kacin je včeraj popoldne pojasnil, da bo od 1. junija dovoljeno zbiranje do 200 oseb na javnih krajih. Do nadaljnjega pa bodo tekme še vedno potekale brez gledalcev. Po 1. juniju se bodo lahko odprli tudi wellnes in fitnes centri ter bazeni in druge podobne vodne površine, denimo v zdraviliščih. Zaprte pa ostajajo diskoteke in nočni klubi. Prav tako ob nedeljah in praznikih ostajajo zaprte trgovine.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault, pod katerega okrilje sodi tudi novomeški Revoz, je danes sporočil, da bo skladno z dve milijardi evrov vrednim varčevalnim programom, v prihodnjih treh letih po svetu ukinil skoraj 15.000 delovnih mest, od tega 4600 v Franciji. Avtomobilska industrija se je zaradi pandemije znašla v hudih težavah. Povpraševanje je namreč strmoglavilo.


Finančna uprava RS (Furs) je mdanes na pošto odpremila drugi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2019. Prvi paket izračunov je približno 800.000 zavezancev prejelo v prvih dneh aprila in tisti, ki so lani med letom državi plačali preveč dohodnine, jo bodo najpozneje danes dobili vrnjeno.

KRKA DOMA: Zaradi nadaljevanja prenove državne ceste v Šmihelu, bo v ponedeljek, po jutranji prometni konici vzpostavljena popolna zapora na odseku od križišča s Šukljetovo, do križišča s Krallovo ulico. Promet bo preusmerjen na relacijo Novo mesto (Kandijska cesta) – Pogance – Ruperčvrh – Škrjanče pri Novem mestu in obratno. Za stanovalce v neposredni bližini bo obvoz možen po zalednih ulicah, in sicer po Krallovi ulici in po Košenicah.

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je v sredo, v tamkajšnji dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog sešel na 9. redni seji. Osrednji točki sta bili zaključni račun za prejšnje leto in druga obravnava proračuna za prihodnje leto. Potrjeni proračun predvideva 3,7 milijona evrov prihodkov in skoraj 3,5 milijona evrov odhodkov.

Risa Borisa so včeraj, iz obore, v naravo izpustili na območju Loškega Potoka. Živali, ki jih vključujejo v populacijo, spremljajo s pomočjo telemetričnih ovratnic, da vidijo, ali se je uspešno vključila. Pri izbiri imena Boris so sodelovali učenci Osnovne šole Sodražica, ki so skupno predlagali 58 imen, posebna komisija pa je iz nabora izbrala ime Boris, ki ga sestavljata dve besedi, povezani z naravo: bor in ris. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 29.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri